Buna ziua am si eu o intrebare , am mai deschis subiectul dar nu mi-a raspuns nimeni inca. Pot cere rezolutiounea unui contract de inchiriere ptr un spatiu din cauza ca mi-au fost ascunse niste fapte. Ex. nu stiam ca mama proprietarului sta practic in acelasi spatiu - ne desparte un geam( mentionez ca spatiul respectiv este la casa), bucataria nu este bucatarie cu o " chestie " cu o chiuveta desi in contract nu mentionam despre asta, dar eu nu vazusem ascea parte a casei ptr ca mi-a spus ca are fostul chirias marfa, unul din vecini care este cu casa la 1 m si jumatate de spatiu- asa zisul spatiu este pe hat nu mai il desparte nici un gard nu este de acord sa functionez ca bar si mi-a mentionat asta in scris. Plus ca eu am facut contractul de inchiriere ca pers fizica deci nu pot folosi spatiul cu destinatie comerciala si nici nu am mai mers mai departe cu infiintarea societatii cand dupa ce vecinii mi-au comunicat in scris ca nu sunt de acord. Si apoi si propr este un dobitoc care dorea sa ma prinda pe un an de zile...ptr ca dupa incheirea contractului pe pers fizica a inceput cu telefoanele ca doreste sa facem contractul fara clauze de reziliere ..eu impusesem o clauza de reziliere - ma refer la cel care urma sa il facem pe pers juridica dupa ce finfiintam societate, ca a gasit alt chirias cu o suma mai mare...intimidari de tot felul.
Va rog mult dati-mi si mie o solutie sa desfiintez acest contract....nu mai vreau sa mai aud de acel om. Am facut contractul in 08.02.2010 iar intr-o sapt cand mi-a dat o cheie si am vazut ceea ce v-am spus mai sus plus faptul ca se infiltra apa din tavan si putea fi afectata instalatia electrica . Pe 17.02.2010 ne-am intanlit la spatiu si i-am dat o notificare prin care refuzam sa iau spatiul in primire si ca doresc banii inapoi - chiria pe 3 luni pe care o platisem. Nu mi-a semnat acea notificare , i-am lasat-o asa cu cumnata mea ca martor si i-am trimis si prin posta cu confirmare de primire dar bineinteles ca nu s-a dus sa o ia. I-am dat un termen pana pe 05.03.2010 dar bineinteles ca nu s-a sinchisit. Ce ma sfatuiti sa fac...contractul trebuia sa inceapa de la 01.03.2010 deci practic el nu incepuse sa isi produca efectele in momentul notificarii.
Va rog mult dati-mi un sfat vreau sa introduc actiunea in instanta zilele astea, nu imi mai permit sa mai pierd nici un ban, nu ma bani nici de avocat. Si cat ar fi taxa de timbru ptr suma de 3600 Ron + chelt de judecata. Multumesc anticipat.
puteti cere rezilierea contractului de inchiriere,intrucat bunul se face impropriu destinatiei sale.
rezolutiunea se aplica contractelor cu executare uno ictu.