avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă ROMANIA ,nu poate fi o discutie la moda?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

ROMANIA ,nu poate fi o discutie la moda?

Este tara mea, a noastra, a celor care au "evadat" mai recent sau mai demult...:sorry:
Mai avem cu cine/ce sa ne mandrim?Mai stim cine suntem?Se mai discuta acest subiect uitat/ascuns ?Mai merita?
Iata ca sunt romani care o fac si care se si motiveaza pentru sentimentul ramas peren in strafundul sufletului=D>

[ link extern ] /

Mai stiti adrese asemanatoare?Subiecte care merita aflate/explorate?
Poate le discutam/postam aici !
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:34, 31 Martie 2010
este tara noastra ( inca). avem si cu ce si cu cine sa ne mandrim, dar nu ne intereseaza s-o facem si mai mult de atat, daca putem, mai punem si "bete in roate" celor care se ridica din multime prin talentul si capacitatea lor.
cine suntem am uitat demult, sunt prea putini cei care isi mai aduc aminte.
avem acum valentine's day, custumer service, pr, etc,etc ( poate si ca lb romana e cam grea)
am ajuns sa ma simt o condamnata fara drepturi, in tara mea. n-am acces la justitie, la sanatate, la mai nimic.
oriunde te duci , te lovesti de " nu se poate... va trebuie.." am doar obligatia sa platesc si din ce in ce mai scump
functionam prost, intr-un sistem si mai prost.
Romania nu are nicio vina ca oamenii din ea nu mai sunt Oameni...

Parerea mea este ca ar trebui ca fiecare roman sa se recalifice vreo 40 de ani (ca Moise si poporul evreu in pustie) in alte societati mai bine organizate, dupa care sa revina "la matca".
Cum nu se poate....... trebuie sa ne alintam cu ideea ca suntem "romani verzi" si sa ne uitam la cate unul mai rasarit ca noi care a reusit prin talent, vointa, perspicacitate, capacitate imensa de adaptare la un mediu ostil, sa ajunga in varf.

Dar am intalnit si oameni simpli despre care am putut spune ca la un moment dat au fost providentiali pentru mine.
De aici am tras singura concluzie care ma mai macina in prezent si care cred eu ca este valoroasa. Sa-mi vad de treaba mea si din cand in cand sa fiu o particica din providential pentru altii.

* Romania, ca subiect de discutie la moda este prea general si va duce mai devreme sau mai tarziu la o critica acerba a celolalti, indiferent ca sunt oameni sau institutii. Si la ce ne foloseste? Ii putem schimba pe altii inainte de a ne schimba pe noi-insine? Categoric nu, pentru ca nu vom sti niciodata asta si nu vom fi in stare sa recunoastem niciodata o schimbare in favoarea noastra. Dar o vom exagera pe cea care ne este potrivnica. Si una peste alta suma aprecierilor va fi negativa, astfel incat Romania, privind din acest unghi, nu va fi niciodata suficient de buna pentru noi........
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
elga50, moderator
Sa fie oare ROMANIA si oamenii ei mai altfel dacat altii?
Daca n-ar fi semnate, aprecierile pe care le-am gasit, ar parea contemporane si pur romanesti!!!!
:D

Sa zicem ca esti un idiot.
Si sa zicem ca esti membru al parlamentului. Dar asta inseamna deja ca ma repet. (Mark Twain)

Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)

Un liberal este cineva care se simte indatorat fata de aproapele sau, care datorie este de acord sa o plateasca din banii tai. (Gordon Liddy)

Democratia trebuie sa insemne mult mai mult, decit doi lupi si o oaie care voteaza ce sa manince la cina. (James Bovard)

Ajutorul extern trebuie inteles ca un transfer de bani de la oamenii saraci din tarile bogate catre oamenii bogati din tarile sarace. (Douglas Casey)

Guvernul este o mare inventie, prin care toata lumea se chinuie sa traiasca pe cheltuiala altora. (Frederic Bastiat)

Daca tu crezi ca sistemul de sanatate este scump acum, stai sa vezi cit va costa cind o sa fie gratuit! (P.J. O'Rourke)

In general, arta de a guverna consta in capacitatea de a lua cit
mai multi bani de la o parte de cetateni, pentru a o da altora. (Voltaire)

Nici o viata, libertate sau proprietate nu este in siguranta, atita
timp cit aparatul legislativ este in sesiune. (Mark Twain (1866))

Sa vorbesti este ieftin, in afara de atunci cind o face parlamentul. (Necunoscut)

Raul inerent al capitalismului este impartirea neechitabila a bogatiilor.
Bunul inerent al socialismului este impartirea echitabila a saraciei.
(Winston Churchill)

De ce are nevoie tara asta: mai multi politicieni fara loc de munca.
(Edward Langley)

Un guvern suficient de mare, incat sa-ti dea tot ce ai nevoie, este suficient de puternic sa-ti ia tot ce posezi.
(Thomas Jefferson)
Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
nucu$, utilizator
Unde am fost si ...(oare) unde am ajuns!B-)

Un adevarat Eden egalitarian ar fi inflorit in partea central-estica a Europei acum aproximativ 7 000 ani. Savantii occidentali se declara fascinti de complexitatea si atributele stravechii culturi Cucuteni de pe teritoriul Romaniei. In prezent lumea stiintifica a ajuns sa recunoasca cultura Cucuteni drept prima civilizatie a Europei.

Arheologii au denumit-o Cucuteni dupa satul cu acelasi nume din apropierea Iasiului, unde in anul 1884 s-au descoperit primele vestigii apartinand acestei culturi. Apoi urme ale civilizatiei Cucuteni s-au descoperit pe teritoriul Ucrainei langa Kiev in anul 1897, unde a fost denumita Trypilia, ignorandu-se cu buna stiinta ca era vorba de una si aceeasi civilizatie Cucuteni, descoperita anterior in Romania.

Artefactele sunt alcatuite din statuete de lut si vase din acelasi material.
“Nici la ora actuala nu se cunoaste semnificatia simbolurilor pictate pe vase, precum si rolul statuetelor care reprezinta forme umane si animale. Mai mult decat atat, nu cunostem cu exactitate modul cum acei oameni isi tratau mortii, in ciuda excavatiilor recente nu am descoperit nici un mormant sau loc de crematie” declara Lacramioara Stratulat, director al Complexului Muzeal National din Iasi, in cadrul conferintei de presa premergatoare expozitiei din Vatican.

Cultura Cucuteni a precedat cu cateva sute de ani toate asezarile umane din Sumer si Egiptul Antic. Conform descoperirilor, oamenii culturii Cucuteni au fost primii care traiau organizati in asezari mari. Aceste proto-orase de Cucuteni erau alcatuite din cladiri aranjate in cercuri concentrice. Cultura Cucuteni se intindea pe o suprafata de 350 000 kilometri patrati, pe teritoriul actual al Romaniei, Republicii Moldova si Ucrainei. Productiile lor artistice erau dominate de linii repetate, cercuri si spirale care creau un efect de iluzie optica pe vasele care erau impodobite in acest mod unic.
Nici una dintre statuetele antropomorfice descoperite nu prezinta trasaturi grotesti sau furioase. Rarele statuete masculine au fetele acoperite de masti, in timp ce statuetele feminine sunt au picioare lungi si zvelte, sunt gratioase, fara masti si prezinta tatuaje pe corp.
Nu exista statuete cu sclavi inlantuiti sau figurine sacrificate, un semn clar al unei civilizatii egalitariene si pacifiste, conform opiniilor istoricilor.
“Cunoasterea aprofundata a acesti culturi este foarte importanta…Suntem mandri ca aici a aparut cea mai importanta si avansata cultura neolitica din intreaga lume” afirma Romeo Dumitrescu, presedintele fundatiei Cucuteni pentru Mileniul trei, din Bucuresti.

Sursa : Discovery


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre istoria romaniei POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Toţi romanii trebuie să cunoasca istoria adevarata a tarii lor. Iata un punct de vedere al doamnei prof. dr. Maria Luminiţa Rollé, de la Universitatea din ... (vezi toată discuția)
Daca esti atat de al naibii de destept,de ce nu esti bogat ? POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Circula pe internet, fara a fi mentionata sursa/ autorul. Merita citit, poate da de gandit celor care doresc binele pentru tara si pentru poporul sau. Daca ... (vezi toată discuția)
Conditii eligibilitate pasaport ue si cetatenie romana pt cetatean palestinian PetrescuAnca PetrescuAnca buna ziua! care sunt conditiile si pasii necesari pe care trebuie sa le indeplineasca un cetatean palestinian de 23 ani pt pasaport UE si cetatenia romana ... (vezi toată discuția)