avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CULPA COMUNA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CULPA COMUNA

In cazul unui divort din culpa comuna,atunci cand paratul munceste 6 lini pe an in afara tarii si cand termenul de fond este in perioada cand acesta nu este in tara,care este procedura? Pentru ca este necesar acordul scris al ambelor parti in fata judecatorului,se poate ca reclamantul sa aiba o persoana mandatata?
Cel mai recent răspuns: Ximinna , utilizator 11:17, 15 Martie 2010
avocatul care va reprezinta stie care este procedura. daca nu stiti adresa unde locuieste se face prin publicitate.
.pt a va raspunde in interesul dvs. am vrea sa stim : sunteti parat sau reclamant ?
Regula generala este ca la divort partile sa fie prezente, insa exista 4 cazuri in care acestea pot fi reprezentate, dar numai cu procura speciala autentica. Unul dintre cazuri este si atunci cand partea este plecata in strainatate pentru o perioada mai lunga.
Sunt reclamant,iar divortul se va pronunta din culpa comuna(asa ne dorim noi).Doar ca,inca actualul sot va pleca in strainatate,la munca,inante de termenul stabilit pt prima infatisare,asa ca nu isi va mai putea da acordul scris in fata judecatorului.Ce se va intampla atunci pentru ca el se va intoarce in tara abia la inceputul anului viitor?
Ati putea incerca sa depuneti o cerere de preschimbare a termenului prin care sa solicitati un termen anterior celui stabilit deja de catre instanta.

Alte discuții în legătură

Mandatar pt divort si intampinare hella hella Buna ziua! Am 2 intrebari la care sper sa pot primi raspuns. Sunt casatorita din 2006 si avem un copil de un an. Am depus actiune de divort din culpa comuna. ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord!!! silviumanta silviumanta Buna ziua! Am si eu o problema, ce se intampla daca 2 soti vor sa divorteze prin acord dar unul dintre ei are domiciliul stabilit in alta tara?Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Solicitare cerere de divort GeorgePopescu GeorgePopescu Buna ziua, Ma numesc George si am o mare rugaminte, vreau sa ma adresez unui avocat pentru divort, iar intrebarea mea este: daca mai este nevoie sa fiu ... (vezi toată discuția)