avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solicitare cerere de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solicitare cerere de divort

Buna ziua,
Ma numesc George si am o mare rugaminte, vreau sa ma adresez unui avocat pentru divort, iar intrebarea mea este: daca mai este nevoie sa fiu prezent la infatisare, daca ma reprezinta un avocat?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:14, 13 Iulie 2010
Nu este necesara prezenta dvs in cazul in care sunteti parat. De asemenea, in cazul in care sunteti reclamant si lucrati/locuti in strainatate puteti face si o procura notariala unui avocat situatie in care nu este necesara prezenta dvs .
Codul de procedura civila - art art. 614
"In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar."

Dca va aflati in una din aceste situatii , puteti fi reprezentat doar de avocat, in baza unei procuri speciale. In caz contrar, prezenta dvs este obligatorie.
Da, sunt parat eu.
Dar nu doresc sub nici o forma sa fiu prezent, tocmai imi doresc ca avocatul sa imi finalizeze tot procesul.
Daca este chiar necesar as avea posibilitatea sa stau o perioada si in strainatate.
Cum ma sfatuiti?
daca nu formulati o cerere reconventionala prin care solicitati si dvs desfacerea casatoriei din culpa reclamantei, nu va trebui sa fiti prezent.
consultati un avocat in acest sens.
succes.
Mda ma cam omoara acesti termeni juridici.
Eu doresc sa depun cerere de divort, in acest caz sunt reclamant.
Deci din acest punct, as dori sa stiu daca pot sa fac ceva, sa nu fiu obligat la prezenta infatisarilor.

Multumesc pentru sprijin, imi cer scuze de eventualele neintelegeri.

Alte discuții în legătură

Divort instanta de fond sperantagabi sperantagabi la instanta de fond este obligatorie prezentarea reclamantului intrun proces de divort /daca un avocat are procura notariala asa zisa ''speciala'' poate ... (vezi toată discuția)
Falsul in decleratii sperantagabi sperantagabi faptul ca intrun proces de divort isi inputerniceste un avocat , in fata unui notar , unde i se pune in vedere ca est obligat sa se prezinte la instanta ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord cu copil minor cu imputernicire avocat anipani anipani Sotul meu vrea sa divorteze iar pe periaoda plecarii lui din tara sa fie reprezentat pentru mai multa rapiditate de un avocat. Mentionez ca el lucreaza doua ... (vezi toată discuția)