avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort instanta de fond
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort instanta de fond

la instanta de fond este obligatorie prezentarea reclamantului intrun proces de divort /daca un avocat are procura notariala asa zisa ''speciala'' poate formala, depune,reprezenta; partea reclamantului pe toata durata unui proces de divort va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:37, 11 August 2011
e obligatoriu ca reclamantul sa se prezinte in procesul de divort, altfel cererea se respinge ca nesustinuta.
pt anumite motive intemeiate, poate fi reprezentat de avocat, daca de ex. are resedinta in alta tara, e bolnav, e privat de libertate etc
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
gi-jane2, moderator
Este obligatorie prezenta ta si consimtamantul tau in fata instantei.
Numai in cazurile expres si limitativ prevazute de art.614 c.proc.civ.avocatul poate reprezenta partea in baza unei procuri speciale.
Potrivit art 614 c.proc.civ.in fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecata in lipsa mea jus7m jus7m am inaintat divortul si am primt termen in luna noiembrie totul a fost ok pana cand am gasit sa plec din tara la munca in strainatate ,am inteles ca se poate ... (vezi toată discuția)
Falsul in decleratii sperantagabi sperantagabi faptul ca intrun proces de divort isi inputerniceste un avocat , in fata unui notar , unde i se pune in vedere ca est obligat sa se prezinte la instanta ... (vezi toată discuția)
Solicitare cerere de divort GeorgePopescu GeorgePopescu Buna ziua, Ma numesc George si am o mare rugaminte, vreau sa ma adresez unui avocat pentru divort, iar intrebarea mea este: daca mai este nevoie sa fiu ... (vezi toată discuția)