avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solicitare cerere de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solicitare cerere de divort

Buna ziua,
Ma numesc George si am o mare rugaminte, vreau sa ma adresez unui avocat pentru divort, iar intrebarea mea este: daca mai este nevoie sa fiu prezent la infatisare, daca ma reprezinta un avocat?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:14, 13 Iulie 2010
daca veti fi reclamant trebuie sa fiti prezent, in afara cazului in care sunteti in una din situatiile prevazute de lege si nu se mai impune prezenta dvs.
consultati un avocat.
GeorgePopescu a scris:

Mda ma cam omoara acesti termeni juridici.
Eu doresc sa depun cerere de divort, in acest caz sunt reclamant.
Deci din acest punct, as dori sa stiu daca pot sa fac ceva, sa nu fiu obligat la prezenta infatisarilor.

Multumesc pentru sprijin, imi cer scuze de eventualele neintelegeri.



Daca dvs sunteti reclamant , in conformitate cu disp art. 616 cod pr.civ..
"daca la termenul de judecata, in prima instanta, reclamantul lipseste nejustificat ... cererea va fi respinsa ca nesustinuta"
nu e suficient doar sa "stati" in strainatate, ci sa aveti un contract de munca sau domiciliul acolo. ori f bolnav, ori privat de libertate. cam astea ar fi motive justificate, in rest va trebui sa va prezentati, impreuna cu avocatul dvs.
de asemenea, cererea o veti depune personal, insotit, sau nu, de avocat.
Spre deosebire de celelalte procese civile in care partea poate fi reprezentata de avocat in baza imputernicirii avocatiale, in divort parte poate fi reprezentata doar in situatiile prev de art.614 c.proc.civ. Cum insa nu va aflati in niciuna din aceste situatii prezenta dvs. este obligatorie.
Chiar daca sunteti dispus sa plecati din tara pe perioada divortului nu este suficient pentru ca va trebui sa aveti o dovada de resedinta pe teritoriul tarii respective fara de care avocatul nu va poate reprezenta, bineinteles alaturi de procura speciala data acestuia in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort instanta de fond sperantagabi sperantagabi la instanta de fond este obligatorie prezentarea reclamantului intrun proces de divort /daca un avocat are procura notariala asa zisa ''speciala'' poate ... (vezi toată discuția)
Falsul in decleratii sperantagabi sperantagabi faptul ca intrun proces de divort isi inputerniceste un avocat , in fata unui notar , unde i se pune in vedere ca est obligat sa se prezinte la instanta ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord cu copil minor cu imputernicire avocat anipani anipani Sotul meu vrea sa divorteze iar pe periaoda plecarii lui din tara sa fie reprezentat pentru mai multa rapiditate de un avocat. Mentionez ca el lucreaza doua ... (vezi toată discuția)