avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sau ce? si de o saptamana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sau ce? si de o saptamana

domnilor avocati si consilieri juridici ,buna ziua
numele meu este Ana si am urmatoarea problema: ;sant vaduva de 15 ani si pentru ca sotul meua avut testament de la tatal -sau nu a mai fost nevoie sa chem cumnatii la succesiune (eu nu sant trecuta in testament)si de o saptamana am primit citatie sa ma prezint ca parat pentru nulitate in acte.Eu nu am copii dar am nepoti care sa ma mosteneasca si am facut vanzare - cumparare cu un nepot dar nu inteleg ce mai vor ,dupa socrii sunt renuntatori toti in favoarea sotului meu care a decedat la 4 ani dupa socru si acum cumnatii sau gandit sa ceara avere dar de mine cine are grija cand nu o sa mai pot ?Daca au renuntat o data mai au dreptul la ceva?dupa 15 ani se mai poate face ceva ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:43, 15 Martie 2010
cumnatii dvs au cedat partea lor de mostenire dupa tata, sotului dvs, dar dupa moartea sotului, ati dezbatut succesiunea dupa sotul dvs?
~ Conținut șters la cerere ~
Nu aveti o copie dupa cererea de chemare in judecata, atasata la citatie?
Scrieti-ne cat puteti din ce anume se cere in aceasta.
domnilor avocati sant chemata pt nulitatea CM-ului pt ca nu i-am chemat la succesiunea lui fratesu si vor sa-mi reduca testamentul la 14 si ei sa ia restul de avere,dar pana acum unde au fost? si cu mine cum ramane ca eu am vandut unui nepot ca sa ingrijasca de mine?
la succesiunea sotului dvs. aveau vocatie succesorala fratii dansului in concurs cu dvs., sotia supravietutitoare .
daca dvs. nu i-ati chemat la dezbaterea succesiunii si vi s-a emis ceritficat de mostenitor doar dvs., dansii au posibilitatea sa invoce nulitatea absoluta a CM , intrucat si ei aveau dreptul la o cota parte din succesiunea fratelui lor.
daca ati fi avut descendenti, dansii nu mai aveau vocatie succesorala la succesiunea fratelui lor.
din pacate , vor castiga in instanta fratii sotului decedat !!

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral mihaimen mihaimen Stimate Doamne/Stimati Domni AVOCATI/CONSILIERI JURIDICI Am o problema de familie: am fost 5 frati dintre care 1 a ramas in curtea parinteasca. In anul 1990 a ... (vezi toată discuția)
Testament laleaua neagra laleaua neagra buna dimineata daca sotul meu a primit testament de la parinti , iar acum sotul a decedat eu voi mostenii in continuare testamentul (socrii nu mai am , nu ... (vezi toată discuția)
Fond funciar yvecoi yvecoi buna ziua am si eu o problema si as dori sa ma ajutati.Sant casatorita in anul cand a venit C.A.P.-ulsi am primit zestre 2ha teren pe care nu am apucat sa il ... (vezi toată discuția)