avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... frauda pe net
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

frauda pe net

As vrea sa stiu cum si ce ar trebui facut in cazul unei fraude pe net: unde se reclama?
Pe site-ul ejobs si bestjobs a aparut un anunt pentru postul de "administrative assistant" la firma Malcolm Trade International. iata ce s-a intamplat cu candidatii la acest job (povestea unui "patit"):

"Intamplarea face sa aplic si eu ptr un post de asistent administrator la o firma olandeza cu branch in Germania la Duisburg care pretinde ca are branch uri si in grecia si suedia, sediul lor fiind in olanda.
Pt cei care nu si au dat seama este vb de Maltcom Trade Inc.
Compania a angajat ca firma de recrutare o alta firma cramer dana care se ocupa de toate actele cica.
Dupa un numeros schimb de hartii scanate si o intreaga corespondenta am platit 59 euro taxa de procesare visa de munca etc pe numele unui islamice care era nu stiu ce bagatoare de seama pe la firma, apoi urma sa primesc acasa hartiile "originale".
Recunosc ca am fost sceptic, acceptarea fara nici un fel de interviu, suma si alte facilitati(cazare + transp + asig de sanatate) fiind inspititoare sa incerci comparativ cu riscul mic de 69 de euro (59 + 10 comision bancar Western).
In plus, statusul online ( care se pare ca inca merge), + toate hartiile alea scanate cu numele meu pe ele dadeau credibilitate afacerii.
Toate bune si frumoase, numai ca imediat dupa sarbatori am primit mail ca adresa unde trebuiau sa mi soseasca actele era invalida si trebuia retrimisa.
Dupa repetate incercari, nu am reusit sa raspund ultimului mail de la ei: cica nu mai au domeniu de serverul lor etc.
Aici au ramas lucrurile....
Am citit ca nu sunt singurul care a patit o asa ca atentie fratilor, suma nu e mare dar teapa in sine e f bine regizata, trebuie sa o recunoastem toti."

multumesc pentru sugestii
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 18:58, 2 Septembrie 2007
Faceti o plangere la politie.
Nu rezolva mai nimic cu acea plangere,mai ales prejudiciul fiind atat de mic.Nu prea are ce sa faca,doar sa ii previna si pe altii.
Este prejudiciul mic, dar poate mai sunt si altii in situatia asta.
Daca iei de la 10 persoane suma asta "minima", faci o suma frumusica.
Sigur ca daca reuseste sa stranga mai multe persoane,ce au patit acelasi lucru,lucrurile se schimba.:)Doar ca in acest caz este foarte greu de facut/In primul rand cum poti gasi persoane ce au patit asta?!Cate din acele persoane pe care le-ai gasit,si au fost prejudiciate sunt dispuse sa se implice in asa ceva?!Slabe sanse de reusita.:(
nu stiu cat de important este prejudiciul, legea nu distinge. eu zic sa faci o plangere la politie. mai mult de atat nu prea ai ce sa faci, decat sa astepti sa vezi ce sa va intampla.

Alte discuții în legătură

Frauda pe net anca_mesco anca_mesco As vrea sa stiu cum si ce ar trebui facut in cazul unei fraude pe net: unde se reclama? Pe site-ul ejobs si bestjobs a aparut un anunt pentru postul de ... (vezi toată discuția)
Inselatoria cu bt invest hypo1967 hypo1967 Buna ziua, In legatura cu postarea d-nei Shana Ionescu din 06.06.2023 legata de inselatoria cu reclama apartinand, cica, BT Invest. Si noi am facut ... (vezi toată discuția)
Inselaciune - amanet anonim85 anonim85 Buna ziua! Lucrez la o casa de amanet si in sept am depus o plangere pentru o inselaciune. O persoana a lasat in amanet ( in regim de amanet, nu de vanzare) un ... (vezi toată discuția)