avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inselaciune - amanet
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inselaciune - amanet

Buna ziua! Lucrez la o casa de amanet si in sept am depus o plangere pentru o inselaciune. O persoana a lasat in amanet ( in regim de amanet, nu de vanzare) un lant care era din aur, dar era umplut cu pilitura. Noi operatorii nu putem verifica obiectele, decat cu pila si reactiv, iar ca sa descopar pilitura din interior trebuia sa tai obiectul ( clientul semneaza un acord de verificare prin pilire si solutie acida ). Nu a mai venit dupa el...plangerea am depus-o. Din cate am inteles de la politie, obiectul urma sa fie confiscat de politie, dar pana in momentul de fata nu s-a intamplat. Se pare ca cei de la firma, au descompus obiectul si mi-au trimis un referat prin care se relateaza ca o parte din obiect era metal comun si ca firma a fost prejudiciata cu suma... vroiau ca eu sa semnez, dar nu am facut-o. Atasat, mai era o fisa de conformitate in care era trecut doar numele meu, numele firmei si obiectul luat in amanet. Restul era in alb, continea cuze, modalitati de sanctiune si sanctiuni aplicate. Vroiau sa completez eu la cauze. Au venit inapoi si au ridicat foile nesemnate. Mentionez ca aceste hartii erau inregistrate in data de 21.10.2014 si mi-au fost aduse abia azi. Credeti ca am procedat bine?
Acelasi lucru l-am patit si eu si astazi am fost la politie sa depun plangere. Il compatimesc pe cel care m-a inselat.
As vrea sa iau legatura cu tine sa stiu cum ai procedat si daca s-au miscat lucrurile asa cum ar fi normal.Am verificat obiectul atat cat mi-a stat in putinta , de piatra si punand reactiv si prin pilire atat cat sa nu tipe prea tare clientu , ca se revolta tare cand trebuie sa iti faci treaba .
Persoana respectiva a spus ca se intoarce dupa el , dovedindu-se f interesat cat plateste comision pe o luna , cat daca intarzie , la fel cum fac clientii care chiar lasa lucruri veritabile. ricum , de luat am luat`o urat si merg pana in panzele albe sa imi fac dreptate , ptr ca respectivul m-a inselat si am fost si eu vinovata , ca l-am luat, dar asta a fost pe considerentul ca atat ne-a bagat seful in cap sa nu pierdem nici un client incat am facut tot posibilul sa nu`l pierd , mi-a dat si nr de telefon gresit , l-am cautat si pe reteaua de socializare fb.. l-am gasit dar nu recunoaste , sper ca politia sa faca ceva in privinta asta !
La mine s-a intamplat asa-in data de 1 oct a venit un baiat , amanetand un lant pe care l-am verificat cu reactiv si prin pilire , dar nu l-am taiat ptr ca respectiul nu dorea decat amanet si mi-am luat o teapa de 1900 lei. Depunand plangere ..politia cica nu se poate rezolva asa usor si m-au luat pe mine la rost de parca eu puteam sa intru in interiorul lantului sa vad ce e . Acum firma ma pune sa platesc si cazul va fi ... cine stie cand rezolvat . pana acum la tine ce s-a rezolvat ?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 si 2.2 din Regulament
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ..! Florentina-Elena Florentina-Elena Buna seara. Am o problema si as dori sa ma lamureasca cineva care a fost patit ca si mine despre acest aspect . Lucrez la o casa de amanet si in urma cu o ... (vezi toată discuția)
Lnselaciune la casa de amanet anonim85 anonim85 Buna ziua! Lucrez la o casa de amanet si am probleme cu un client care a adus un lant, doar pe deasupra aur iar in interior cu pilitura. Contractul e facut ... (vezi toată discuția)
Angajat amanet inselat anka.me anka.me Buna ziua. Sunt anagajata de putin timp (2 1/2 luni) la o societate care are mai multe profiluri, printre care si amanet. Contractul pe profilul amanet este de ... (vezi toată discuția)