avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... lnselaciune la casa de amanet
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

lnselaciune la casa de amanet

Buna ziua!

Lucrez la o casa de amanet si am probleme cu un client care a adus un lant, doar pe deasupra aur iar in interior cu pilitura. Contractul e facut pe 30 zile si este inca valabil. As vrea sa merg la politie sa fac plangere, dar mi-a spus cineva ca atata timp cat este inca valabil contractul nu se poate incepe procedura de recuperare a banilor. Am sunat clientul si a zis ca nu stia ca e asa si ca o sa vina sa-l ridice. La firma avem toate filmarile, acesta incercand sa mai dea un lant la fel si la alt punct.
Ce credeti ca as putea sa fac? Va rog sa-mi raspundeti. Este vorba de o suma destul de mare si nu mi se pare normal sa o platesc eu.
Ar trebui sa verificati bijuteriile inainte de a face contractul cu clientii, nu dupa aceea, avand astfel posibilitatea de a le refuza pe cele care nu sunt din metale pretioase. Daca le primiti "din ochi", automat va asumati riscul de a fi pacalit.
Obiectul se verifica, dar pentru a depista ce are in el trebuie taiat, iar acest lucru nu se poate face atata timp cat, clientul zice ca vrea sa-l recupereze. Ulterior verificarea se face de catre un profesionist si el depisteaza aceste falsuri, pe care noi la ghiseu este mai greu sa le depistam.
Daca se poate sa ma ajutati cu raspunsul la ceea ce am intrebat eu, va rog...
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2014
anonim85, utilizator
Puteti face plangere cand doriti la politie pt inselaciune, acum sau la sfarsitul contractului.
Politia cerceteaza si conluzioneaza daca a fost vb de inselaciune sau vi l-a dat in necunostinta de cauza, nu are treaba cu recuperarea prejudiciului.
Pt recuperarea banilor va constituiti parte civila sau actionati pe cale separat in civil dupa expirarea perioadei contractuale.
Daca dupa ce depun plangerea, clientul vine sa ridice obiectul, acesta poate depune plangere pentru calomnie? Va intreb, pentru ca asa mi-a zis cineva din firma si vreau sa stiu daca mi-au spus acest lucru doar pentru a ma razgandi eu in legatura cu plangerea. Cei de la firma , incearca sa ma faca sa aman depunerea plangerii.
Ce calomnie ? Lantul nu e din aur sau din ce a declarat el ca este !
daca aveti posibilitatea sa vb cu clientul sunati-l si avertizati-l sa aduca banii.
Daca nu ar fi stiut ca e cu probleme, ar fi dat si al doilea lant tot la voi.

Alte discuții în legătură

Inselaciune - amanet anonim85 anonim85 Buna ziua! Lucrez la o casa de amanet si in sept am depus o plangere pentru o inselaciune. O persoana a lasat in amanet ( in regim de amanet, nu de vanzare) un ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ..! Florentina-Elena Florentina-Elena Buna seara. Am o problema si as dori sa ma lamureasca cineva care a fost patit ca si mine despre acest aspect . Lucrez la o casa de amanet si in urma cu o ... (vezi toată discuția)
Am amanetat o bijuterie despre care nu stiam ca e falsa blecota blecota in urma cu ceva timp am achizitionat de la o persoana o bijuterie despre care am fost convins ca este din aur, am verificat-o la bijutier si am fost convins ... (vezi toată discuția)