avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ..!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ..!

Buna seara. Am o problema si as dori sa ma lamureasca cineva care a fost patit ca si mine despre acest aspect . Lucrez la o casa de amanet si in urma cu o luna jumatate , mai exact pe data de 01.10.2014 ( exact cu 10 zile inainte de nunta, nu ca ar fi importanta da va dati seama ce stres am avut :sorry: ) a venit o persoana din alt oras cu un lant de aur care s-a dovedit ptr moment ca este aur de 14 k, stantat corespunzator "585" si foarte bine lucrat , acesta fiind de 14 k , i-am dat suma de 1870 lei .In fata clientului l-am verificat de piatra cu reactiv si prin pilire , cu pila din dotare a casei de amanet . dupa aroximativ 15 minute de verificat si iar verificat .... am facut ctr cu clientul , i-am luat si nr de telefon si i-am dat banii , acea suma de 1870 lei. Dupa ce acesta a parasit amanetul , imediat am bagat pila fff adanc intr`o zala a lantului ca sa fiu sigura ..si am observat imediat ca nu este de aur , acesta reactionand . mi s-a facut rau pe loc . era sa fac infarct ..:( Am incercat sa-l sun sa ii explic ca a fost facuta o greseala si sa se intoarca inapoi dar nr de telefon pe care mi l-a dat a fost gresit . Repet ...eu nu aveam cum sa vad ca lantul nu este din aur ,asta cand l-am luat, nu puteam taia lantul , clientul dorind sa il ridice inapoi ,iar seful imi va opri salariul , timp de 2 sau 3 luni ...Are dreptul sa faca acest lucru, ma poate obliga sa platesc?Ma consider vinovata dar totusi nu se poate sa ramana lucrurile asa , Mentionez faptul ca el la inceput a refuzat sa mergem la politie pt. a face o plangere pt. ca nu are ce sa-i faca celui ce mi-a plasat obiectul. Dar eu nu am considerat ca acest lucru este posibil si am facut o plangere la politie dupa expirarea contractului si acum astept sa se inatmpla ceva . Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns, o idee .. sunt disperata ptr ca ptr mine 1870 de lei plus comision inseamna enorm :sorry: va rog ajutati`ma ! Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:31, 24 Noiembrie 2014
In mod normal in firma trbuie sa existe o procedura de verificare si identificare a metalului pretios. aceasta procedura trebuie sa fie scrisa si adusa la cunostinta sub semnatura. Daca ati procedat intocmai, nu veti raspunde pt prejudiciul produs. Vina apartine celui care a intocmit procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune - amanet anonim85 anonim85 Buna ziua! Lucrez la o casa de amanet si in sept am depus o plangere pentru o inselaciune. O persoana a lasat in amanet ( in regim de amanet, nu de vanzare) un ... (vezi toată discuția)
Angajat amanet inselat anka.me anka.me Buna ziua. Sunt anagajata de putin timp (2 1/2 luni) la o societate care are mai multe profiluri, printre care si amanet. Contractul pe profilul amanet este de ... (vezi toată discuția)
Lnselaciune la casa de amanet anonim85 anonim85 Buna ziua! Lucrez la o casa de amanet si am probleme cu un client care a adus un lant, doar pe deasupra aur iar in interior cu pilitura. Contractul e facut ... (vezi toată discuția)