avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare Bilet la Ordin avalizat
Discuție deschisă în Executare silită

Executare Bilet la Ordin avalizat

Am un Bilet la Ordin avalizat care a fost scadent pe 10/03/2010 si refuzat total la plata de societatea X . In ce perioada de timp (1 an.... 10 ani sau toata viata ) poate fi urmarit si executat silit persoana care a avalizat Biletul la Ordin ?.Mentionez ca la momentul actual nici societatea X si nici persoana care a avalizat BO nu are nimic in proprietate.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 16:40, 16 Martie 2010
Termenul general de prescriptie extinctivă este de 3 ani, pentru drepturile de creanţă, respectiv 30 de ani pentru drepturile reale prescriptibile extinctiv (cel mai important drept real, dreptul de proprietate, nu este însă prescriptibil extinctiv). El se aplică de fiecare dată când legea nu prevede un termen special, care poate fi mai mic, egal sau mai mare decât cel general de 3 ani, astfel cum a fost fixat prin Decretul nr. 167/1958.Termenul de prescripţie începe sa curgă de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită, deci de la data la care hotararea a devenit definitiva (art. 377 cod procedura civila)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuviintarea executarii silite Ramona35 Ramona35 Buna ziua, In anul 2008 am semnat un contract de credit in calitate de administrator al unei SC. La data respectiva am si avalizat garantia ( BO). In 2009 am ... (vezi toată discuția)
Notificare bendeac bendeac in cazul unui contract ce constituie tiitlu executoriu : 1)Dupa comunicarea titlului executoriu si a somatiei , deci dupa inceperea procedurii de executare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, Mihai Pop Mihai Pop Ce se intelege prin termenul ,,prescriptie extinctiva,,? Multumesc (vezi toată discuția)