avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Plata unui imobil prin ipotecarea altui imobil
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Plata unui imobil prin ipotecarea altui imobil

Urmeaza sa achizitionez un apartament, cu bani de la banca, dar ipoteca este instituita pe un alt imobil.
Asadar, banca nu intervine in nici un fel in actul de vanzare-cumparare a apartamentului, caz in care banii pot ajunge fara nici un impediment la vanzator (ceva de genul, blocare bani in contul vanzatorului pana la instituirea ipotecii in favoarea bancii).
Cum ar fi indicat: sa virez banii inainte de semnarea contractului sau dupa? Inca nu am agreat nimic cu vanzatorul, dar vreau sa imi iau un minim de masuri de precautie, iar o plata blocata pana la acordul meu poate costa ceva banuti (comision) la banca.
Mentionez ca nu am incheiat nici un ante-contract.

Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 01:06, 17 Martie 2010
stie notarul cum sa procedeze.. mergeti pe mana lui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit imobiliar Ramooona Ramooona Sunt in postura de vanzator al unui apartament si am semnat un antecontract de vanzare-cumparare cu o persoana ce a facut un credit imobiliar. Banca a dat ... (vezi toată discuția)
Care sunt riscurile dacă cumpăr un apartament care are ipotecă? Maiglo Maiglo Bună seara, Mă interesează să cumpăr un apartament, şi am aflat astăzi că acesta este ipotecat. Care sunt riscurile dacă cumpăr un apartament care ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui imobil asupra caruia exista o ipoteca za_raptor za_raptor Buna ziua, Am gasit un imobil pe care vreau sa-l cumpar prin programul Prima Casa si care indeplineste toate criteriile pe care le aveam pentru ... (vezi toată discuția)