avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire -pensie d eintretinere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire -pensie d eintretinere

Daca am primit o adresa de la instanta pentru infiintarea unei popriri si suma care ar trebui poprita depaseste salariul, pe cine anuntam? pe instanta sau creditor?

Am nevoie si de temeiul legal.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Andreea.B , utilizator 21:37, 23 Martie 2010
Indiferent de suma prevazuta in poprire dvs aveti obligatia sa retineti doar pana la 1/3 din salariul net al pers respective, pana la recuperarea totala a sumei respective.
Pentru pensia de intretinere se poate retine jumatate din salariul net
Cf art. 273 (2) din Codul muncii ratele nu pot fi mai mari de 1/3 din slariul lunar net, fara a putea depasi impreuna cu celelalte retineri pe care le-ar avea cel in cauza jumatate din salariul respectiv.

Mai mult, pentru un singur copil, suma nu va depasi un sfert din venitul parintelui obligat la plata pensiei, in timp ce pentru doi ea va fi cel mult egala cu o treime din venitul parintelui care nu a primit custodia. Iar pentru trei sau mai multi copiii, pensia nu trebuie sa depaseasca jumatate din venitul parintelui obligat la plata pensie.
Buna ziua,

In situatia in care retinem 25% din salariu si suma mentionata de instanta in hotarare este de 80% din salariu si salariul angajatului creste retinem automat tot 25 % si anuntan instanta?

Multumesc,
Cum sa fie o hotarare a instantei de poprire a unui procent de 80% din venituri?
Wow :O In ce tara traim? #-o

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere mai mare de 1/2 din venitul net dana_b1702 dana_b1702 Cum procedez in cazul in care pensia de intretinere pe care trebuie sa o retin unui angajat (bugetar cu salariu diminuat cu 25% pana la 31.12.2010) depaseste ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. cum se calculează reținerile? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub ... ixarililiana ixarililiana Buna ziua, Am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub slariul minim ) Executorul a decis ca poprirea sa se faca in cota de 1/3 / 1/2conform art ... (vezi toată discuția)