avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire -pensie d eintretinere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire -pensie d eintretinere

Daca am primit o adresa de la instanta pentru infiintarea unei popriri si suma care ar trebui poprita depaseste salariul, pe cine anuntam? pe instanta sau creditor?

Am nevoie si de temeiul legal.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Andreea.B , utilizator 21:37, 23 Martie 2010
Da, asa este.
Hotararea este pentru o suma fixa, nu un procent si depaseste cu mult 50% din salariul angajatului.
Si slariatul nu a facut recurs la aceatsa hotarare ca sa dovedeasca ca suma dispusa este mult mai mare decat prevederile legale?

Practic, dvs nu va puteti opune punerii in practica a acestei hotarari. Asta trebuia sa o faca salariatul in cauza prin recurs.
Noi am comunicat instantei cat putem retine in functie de venitul de la noi.
Poate mai are si alte surse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere mai mare de 1/2 din venitul net dana_b1702 dana_b1702 Cum procedez in cazul in care pensia de intretinere pe care trebuie sa o retin unui angajat (bugetar cu salariu diminuat cu 25% pana la 31.12.2010) depaseste ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. cum se calculează reținerile? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub ... ixarililiana ixarililiana Buna ziua, Am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub slariul minim ) Executorul a decis ca poprirea sa se faca in cota de 1/3 / 1/2conform art ... (vezi toată discuția)