avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract inchiriere sau comodat ??
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract inchiriere sau comodat ??

Buna ziua ,

Am o nelamurire . Firma unde lucrez(sa spunem X ),are un contract de inchiriere cu o asociatie non-profit , pentru un spatiu in care isi desfasoara activitatea de birouri si unde de asemenea este si sediul social al societatii unde lucrez. Se doreste mutarea unei alte societati sa spunem Y in acest spatiu (societate in care sunt doi asociati : seful meu si societatea X ).De asemenea , tot aici , va fi sediul unei alte societati(sa spunem Z), in care asociat va fi tot seful meu,impreuna cu societatea X .

Marea mea nelamurire este : se face un contract de inchiriere pentru fiecare societate in parte cu asociatia non-profit , se face un contract de comodat intre X si Y , sau X si seful meu sau se face un fel de act aditional la contractul care deja exista .
Mentionez ca pretul chiriei va fi acelasi , stipulat in primul contract , incheiat intre asociatia non-profit si firma X , indiferent cate societati vor fi in acel spatiu .De asemenea , cladirea prin structura ei,permite functionarea mai multor societati , avand mai multe camere .
Singura mea problema este ca nu stiu ce fel de act sa fac pentru a muta sediul societatii Y si pentru a avea sediu social pentru societatea Z.Si cum sa facem cu pretul pe care il platim pentru chirie .
Astept un raspuns cat mai urgent !!!!!!!!!!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 10:18, 19 Martie 2010
Mai inainte cine este proprietarul spatiului?
proprietarul spatiului este asociatia non-profit
Dar seful asta al dvs. cu trei firme, nu-i in stare sa aiba si el un jurist prin preajma ??
De ce ar trebui sa-l luminam noi pe de-a moaca?

Asta am gandit alaltaieri cand am vazut mesajul ...si m-am facut ca nu l-am vazut.

Azi, fiind intr-o toana mai buna, m-am gandit sa va ajut pe dvs. doar_andreea ...

Verificati contractul de inchiriere dintre asoc. non profit si SC X.
Daca nu este interzisa subanchirierea, atunci se pot incheia contracte de subanchiriere (sau comodat, la alegere) intre SC X si SC ...care vor mai fi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract ADELA STROE ADELA STROE am societatea X care are ca obiect de activitate inchirierea de spatii, asociatul unic la societatea X este societatea Y. societatea Y a inchiriat un spatiu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. se poate incheia un contract de subinchiriere intre ... TottiPetic TottiPetic Buna ziua. Se poate incheia un contract de subinchiriere intre doua asociatii? (vezi toată discuția)
Contract de comodat imobil adriana__b adriana__b Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator? O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un ... (vezi toată discuția)