avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa postului - persoana mandat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa postului - persoana mandat

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: membrii ALESI (mandat - presedinte, vicepresedinte), intr/un sindicat pe ramura energetica (de exemplu), au obligatia sa aiba fise de post sau acestea se deduc din statut? Va rog, daca da, sa-mi dati o baza legala. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 17 Martie 2010
Statutele organizatiilor sindicale trebuie sa cuprinda prevederi si la organele de conducere, denumirea acestora, modul de alegere si de revocare, durata mandatelor si atributiile lor.

Prin urmare, in statutul sau in R.O.F. - ul acestuia se pot stabili atributiile organele de conducere ale sindicatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sindicat azeret azeret In unitatea noastra urmeaza sa se organizeze alegeri pentru presedinte, prim-vicepresedinte si vicepresedinti. Membri sindicali ar vrea sa aleaga persoanele ... (vezi toată discuția)
Mandatul liderului sindical baldovin_trandafira baldovin_trandafira Buna seara! As vrea sa stiu cum se stabileste perioada de mandat a liderului sindical? Prin statut sau este reglementat de lege si cat poate fi ca durata de ... (vezi toată discuția)
Organizație de sindicat bună ziua . fac parte dintr-un sindicat ... papacostas papacostas Organizație de sindicat Bună ziua . Fac parte dintr-un sindicat puternic . Liderii de sindicat aleși de noi au ieșit la pensie .Ne am trezit cu alți ... (vezi toată discuția)