avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz de incredere si inselatorie? am sanse de castig?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz de incredere si inselatorie? am sanse de castig?

Buna seara.
Sunt nou pe acest forum iar aceasta este prima problema pe care o voi expune. Multumesc anticipat pentru orice raspuns.
In urma cu 2 saptamani am gasit pe forumurile auto o persoana care aduce jante de aliaj si anvelope stare f buna. Din cate citisem pe forum lumea il recomanda ca fiind f serios. Drept urmare:
- l-am contactat pt 4 jante si 4 anvelope
- am dat avans 400RON

M-a tot amanat, a promis ca aduce, a spus ca a adus, ca s-a stricat masina la deva etc, ca in final, cu 2 zile in urma, sa imi spuna ca le-a pus la curierat rapid.
NICI in ziua de azi nu le-am primit.

OBIECTIVE
- daca se incadreaza la dosar penal..... acesta ar fi principalul obiectiv
- daca am sanse sa imi recuperez dauna
- de asemenea daca pot recupera plata procesului
- daune in bani

Tin sa precizez ca prncipalul obiectiv este sa il aduc in fata justitiei si sa fie pedepsit, secundar fiind folose materiale etc.
Multumesc
Daca nu primiti produsele pentru care ati platit , depuneti plangere pentru inselaciune, conform art. 215 Cod penal, si va constituiti parte civila in vederea recuperarii pagubei. Prezentati si dovezile inselaciunii la care ati fost supus.
Formulati o plangere pe care o adresati politiei care sa cuprinda numele, domiciliul si calitatea petitionarului, descrierea faptei, indicarea faptuitorului daca este cunoscut si mijloacele de proba. Va puteti constitui parte civila in cauza atat in cursul urmaririi penale cat si la instanta de judecata pentru recuperarea prejudiciului cat si cheltuielile de judecata.
Daca detineti probe care sa va sustina afirmatiile formulati plangere sub aspectul infractiunii prevazute de art 215 Cod penal
In raport de probele pe care urmeaza sa le administrati ,instanta de judecata urmeaza sa dispuna solutie legala
Daca faceti dovada daunelor ,posibil ca instanta sa dispuna prin hotarare obligarea partii ,la plata de sume in favoarea dvs
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
ynocentta, utilizator
buna seara
ca proba am atat listingul convorbirilor telefonice cat si avansul platit prin OMV, am pastrat chitanta in care apar nume prenume adresa suma data etc.
va multumesc
dupa parerea mea,fapta intruneste elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune in conventii-art.215 al.(3) CP,fiind vorba de un contract de vanzare cumparare.v-a indus in eroare,ati incheiat contractul,scopul exista si mai mult a fost si atins(a obtinut un folos material in dauna dvs),deci este pasibil de inchisoare 6 luni-12 ani,daca nu reusiti sa dovediti incadrarea la forma agravata din al.(2)-mai exact ca a folosit calitati mincinoase,sau alte mijloace frauduloase,caz in care pedeapsa este mai mare.daca nu a intervenit prescriptia raspunderii penale(nu ati mentionat cat timp a trecut de atunci),depuneti plangere,va constituiti parte civila si cam asta e,in mare.mult succes!

Alte discuții în legătură

In plangere impotriva p.v. de contraventie se poate cere restituirea amenzii platite ? Pilu Pilu Buna seara. Ma simt putin ridicol cu intrebarea pe care o voi adresa-o, dar simt totusi ca voi gasi intelegere. Vreau sa fac o plangere impotriva unui ... (vezi toată discuția)
Contestare pvcc rovinieta danutzzul danutzzul Buna ziua, Problema mea este putin mai atipica fata de cele prezentate pana acum de alti utilizatori ai acestui forum. Am primit pana acum 3 PVCC emise de ... (vezi toată discuția)
Inselaciune schimb obiecte george_cretulescu george_cretulescu Buna ziua. In urma cu 5 zile am convenit cu o persoana sa face schimb prin curier. Eu am trimis un [editat] telefon origina, ... (vezi toată discuția)