avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... vreau sa stiu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

vreau sa stiu

sunt gravida in luna a 7..lucrez ca si persoana fizica ...in coafura... sunt platitor se impozit ..la norma de venit... la cartea de munca nu am mai contribuit ..cum se calculeaza ptr indemnizatie..?si daca mai potplati din urma la cartile de munca? as avea nevoie de mare ajutor sa stiu ...ca mie mi sa spus ca nu are rost sa contribui la cartile de munca ptr ca sunt P.F... si se iau dupa impunere...chiar as vrea sa stiu ..multumesc..Monika
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 22:25, 17 Martie 2010
nu conteaza ca n-ati mai platit,conteaza ca platiti impozit la stat-asta va cere la dep dosarului pt indemnizatie ,la primarie
Ordonanţă de urgenţă nr. 148 din 03/11/2005
privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului

Art. 1. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.

Codul Fiscal
Art. 41. – Categoriile de venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor prezentului titlu, sunt următoarele:
a) venituri din activităţi independente, definite conform art. 47;
Art. 47. – (1) Veniturile din activităţi independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii libere şi veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere, inclusiv din activităţi adiacente.
(2) Sunt considerate venituri comerciale veniturile din fapte de comerţ ale contribuabililor, din prestări de servicii, altele decât cele prevăzute la alin. (3), precum şi din practicarea unei meserii.


Asadar, pentru stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in calcul toate veniturile realizate in ultimele 12 luni.



Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca platesc singura contributiile am dreptul la concediu maternal? simonaban simonaban Buna seara! Intentionez sa imi deschid un PFA,din cate am inteles nu pot sa am carte de munca la propriul PFA,dar este in regula daca lucrez ?si nu am niciun ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru obtinerea indemnizatiei crestere copil (pfa) mimioomi mimioomi de ce acte am nevoie ptr indemnizatie ptr copil...daca sunt pf ...si as vrea sa se ia in considerare ca am platit impozit la stat la norma de venit... doar ... (vezi toată discuția)
Venituri din activitati independente in calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului Mirela Predan Mirela Predan Buna ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste veniturile ce se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei de crestere a copilului. Am inteles ca se iau in ... (vezi toată discuția)