avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit "vandut"
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit "vandut"

este vorba de un credit luat de la banca x, in primavara anului 2008, ptr o perioada de 30 de ani. in toamna lui 2009 am reusit prformanta de a nu putea achita ratele, avand, la un moment dat, o intarziere de 137 de zile. In febr. 2010 primesc un telefon de la o firma de recuperare care-mi comunica faptul ca banca x "m-a vandut" ( am citat) lor. Prin urmare trebuie sa fac o cerere prin care inchei un contract cu ei, contract prin care ma oblig sa rambursez creditul integral in 12 luni. Acum va intreb pe Dvs., este corect sa nu fiu instiintata de banca despre aceasta vanzare?; asa zisul client al bancii, eu in acest caz, nu este protejat de nici o lege?. Mentionez ca mi-am achitat restanta, in ~ 3 saptamani si sunt acum la zi, insa aceasta firma de recuperare ma preseaza sa fac cererea respectiva si s-o trimit.
Cel mai recent răspuns: ContSters104800 , utilizator 12:47, 22 Martie 2010
1. Ignorati solicitarile firmei de recuperare.
2. Daca sunteti la zi achitati-va debitul fata de banca, si daca considerati necesar puteti cere explicatii bancii, evidentiind ca va achitati debitul.
3. Oricum este nu poate avea efecte fata de d-voastra. cesiunea creantei bancii, daca banca nu v-a somat ca va declara intreg imrpumutul ca devenind scadent, cert si lichid la o data stabilita conform contractului de imprumut, si totodata sa va instiinteze in scris ca cesioneaza creanta sa unei terte persoane.
In aceeasi situatie a fost o ruda a mea.In contract este mentionat faptul ca banca poate cesiona creanta fara consultarea si acordul imprumutatului.(verificati atent contractul).Daca v-a "vandut " ,aveti 2 variante ori achitati toata suma pana la finele anului,ori renuntati la apartament(sau casa).Persoana pe care o stiu a ales varianta 2.Am mers in audienta la sediul central de la Bucuresti al bancii respective ,dar cu parere de rau directorul ne-a spus ca odata ce a vandut creanta la recuperatori banca nu mai poate interveni.
Dureros dar asta e ,cand te imprumuti de la banca si nu prea ai incotro decat sa accepti conditiile impuse de ei in contract(daca vrei banii).
Bafta in continuare.
cred ca esti in situatia mea si cred ca este vorba de aceeasi banca. ce ai facut? ai urmat anumiti pasi sau i-ai lasat in plata domnului? daca astia dupa un an ne scot casele la vanzare?
Buna ziua.
odata cesionat debitul banca nu mai poate interveni si nici nu o mai intereseaza.
Acum firma careia ii datorati banii poate decide cum ii recupereaza de la dvs.
Tot ceea ce vor cere puteti fi convins ca este in contractul dvs, nu sunteti singurul si nici primul debitor pe care il au, se lucreaza dupa proceduri specifice fiecarui tip de contract.
Daca este creditul declarat scadent anticipat nu mai aveti rate, trebuie sa platiti in alt cont....si ce este cel mai important...aveti grija la dobanzile si penalizarile ce vor fi calculate de aici in colo (datorati o suma mare la care se calculeaza lunar).
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
ContSters104800, utilizator
ramane de vazut daca o sa fie asa. in cazul meu eu am dreptate, si o sa ma judec cu banca , nu stau la discutii. am semnat un contract, cu banca, nu semnez altul cu firma de recuperare. nu cred ca traim in tara lui papura-voda!

Alte discuții în legătură

Pot da banca in judecata? danhof danhof Buna ziua, Nu stiu daca problema mea se incadreaza la acest capitol,dar nu am stiut sa o incadrez in alta parte. Am luat un credit de la o banca in 2005, ... (vezi toată discuția)
Prescriptia creditului ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua, Am discutat ieri cu cineva o situatie si e nevoie de niste minti luminate pentru a deslusi misterul. Persoana are un credit la banca X luat in ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creditului de nevoi personale mika21 mika21 Buna ziua, am contractat de la o banca un credit de refinantare pe 10 ani, in 2006, fara giranti si fara garantii. Din 03/ 08 pana in 03/09 nu am avut servici ... (vezi toată discuția)