avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit "vandut"
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit "vandut"

este vorba de un credit luat de la banca x, in primavara anului 2008, ptr o perioada de 30 de ani. in toamna lui 2009 am reusit prformanta de a nu putea achita ratele, avand, la un moment dat, o intarziere de 137 de zile. In febr. 2010 primesc un telefon de la o firma de recuperare care-mi comunica faptul ca banca x "m-a vandut" ( am citat) lor. Prin urmare trebuie sa fac o cerere prin care inchei un contract cu ei, contract prin care ma oblig sa rambursez creditul integral in 12 luni. Acum va intreb pe Dvs., este corect sa nu fiu instiintata de banca despre aceasta vanzare?; asa zisul client al bancii, eu in acest caz, nu este protejat de nici o lege?. Mentionez ca mi-am achitat restanta, in ~ 3 saptamani si sunt acum la zi, insa aceasta firma de recuperare ma preseaza sa fac cererea respectiva si s-o trimit.
Cel mai recent răspuns: ContSters104800 , utilizator 12:47, 22 Martie 2010
Sfatul meu este sa va asigurati ca nu aveti bunuri imobile pe numele dvs . In rest , stati relaxat fiindca pana la o eventuala executare este cale lunga si , la final , s-ar putea ca firma de recuperare creante sa nu mai aiba ce sa execute!B-)
tocmai, ca nu traim in tara lui papura-voda. daca veti citi contractul si veti intelege ce scrie acolo o sa va realizati si situatia in care sunteti...sau macar cereti sa vi se explice. si daca erati in cunostiinta de cauza nu punea.ti intrebari aici, totul se rezuma la ceea ce ati semnat de buna voie.
in judecata nu cred ca vreti sa ajungeti, asta inseama bani si timp + ca puteti pierde... totusi sunt societati specializate in recuperarea creantelor si ceva experienta au.
poate ca nu au ce sa execute acum ... dar va asteapta pana veti mosteni sau va veti angaja, au timp.
daca era asa simplu, nu mai era necesar sa semnati contractu ala stufos.
pai eu am un credit ipotecar, mi-am luat o casa. nu am semnat cu firma de recuperare nimic. asa ca daca vor sa ma execute, au ce, casa. dar cum ati spus si dvs mai este putin pana acolo.
cu atat mai mult daca aveti si o lucuinta pe numele dvs, evitati pe cat posibil executarea silita dar si inceperea ei (daca au aflat de locuinta nu vor mai da inapoi)
pana nu vor demara nu prea au cum sa afle.
Nu trebuie sa semnati nimic cu firma de recuperare, aveti calitatea de debitor, nimeni nu semneaza cu o firma de recuperare, semnati cu banca si aveti niste obligati, iar banca are niste drepturi cu care ati fost de acord. Nu trebuie sa va ceara acordul pentru o cesiune si de instiintat pot sa va dovedeasca ca au trimis scrisoare la dvs.

PS. va puteti verifica singur aceasta cesiune. confor leg 99/1999 la art 29 Publicitatea - trebuie sa fiti inscris cu aceasta cesiune la ARHIVA ELECTRONICA A VALORILOR REALE MOBILIARE (au un site pe internet)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot da banca in judecata? danhof danhof Buna ziua, Nu stiu daca problema mea se incadreaza la acest capitol,dar nu am stiut sa o incadrez in alta parte. Am luat un credit de la o banca in 2005, ... (vezi toată discuția)
Prescriptia creditului ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua, Am discutat ieri cu cineva o situatie si e nevoie de niste minti luminate pentru a deslusi misterul. Persoana are un credit la banca X luat in ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creditului de nevoi personale mika21 mika21 Buna ziua, am contractat de la o banca un credit de refinantare pe 10 ani, in 2006, fara giranti si fara garantii. Din 03/ 08 pana in 03/09 nu am avut servici ... (vezi toată discuția)