avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

buna ziua.am urmatoarea problema. Unui salariat i s-a facut referat de penalizare cu data de 18 Martie. (cu propunere de micsorare salariu cu 10% pe luna Martie) Ar trebui sa inceapa procedura de cercetare disciplinara, iar la sfarsit i se comunica salariatului decizia de sanctinare. In Codul Muncii scrie ca aceasta se cumunica salariatului in 5 zile calendaristice de la data emiterii si isi produce efectele de la data comunicarii. Intrebarea mea este: Sanctiunea in ceea ce priveste salariul se poate aplica pe luna martie, sau pe luna aprilie? Aceasta decizie tr inregistrata la ITM?
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: maiamaria , utilizator 10:53, 22 Martie 2010
Daca intreaga procedura de cercetare disciplinara, inclusiv comunicarea deciziei de sanctionare se face pana la sfarsitul lunii martie, atunci de la 1 aprilie se poate aplica sanctiunea
Constatand vinovatia salariatului, dupa efectuarea cercetarii prealabile ( sau dupa constatarea imposibilitatii efectuarii ei datorita culpei celui in cauza) angajatorul urmeaza sa stabileasca sanctiunea disciplinara ( in cazul de fata reducerea salariului cu 10 % pe o perioada de o luna) , in baza propunerii comisiei de disciplina.
In cazul cercetarii disciplinare trebuiesc urmati anumiti pasi :
- referatul de sesizare ( in cazul de fata exista)
- decizia de numire a comisiei insarcinate cu efectuarea cercetarii
- convocarea autorului faptei la efectuarea cercetarii disciplinare
- intocmirea raportului efectuarii cercetarii disciplinare
- emiterea deciziei de sanctionare
Intradevar decizia se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii, in functie de cat de repede decurg lucrarile comisiei de disciplina se poate sti in ce luna se va aplica reducerea salariului.
Am avut un stfel de caz, iar in momentul cand am depus declaratia la ITM si statul de salarii pe luna respectiva am atasat si aceasta decizie.
MULTUMESC MULT
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc f mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinra Ibi88 Ibi88 Buna seara, care este procedura de concediere disciplinara a unei salariate daca are CIM suspendat in Revisal pentru absente nemotivate? Mentionez ca s-a ... (vezi toată discuția)
Angajati la firma romaneasca si detasati in strainatate AldonaMihaila AldonaMihaila Buna ziua, Avem mai multi angajati la o firma romaneasca si au detasare in Spania. Unul dintre angajati ne-a anuntat in data de 26.02.2018 ca paraseste ... (vezi toată discuția)