avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stau in chirie fara contract!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stau in chirie fara contract!

Buna ziua ,imi permiteti sa va adresez o intrebare privind situatia in care ne aflam acum.Locuiesc de 6 luni intr/o garsoniera cu chirie impreuna cu sotul meu.Am decis sa ne mutam dupa 6 luni de zile deoarece proprietara ne/a amanat cu intocmirea unui contract de locuinta iar acum nu vrea sa ne inapoieze cei 200 de euro reprezentand garantia deoarece ea sustine ca ne/a avertizat verbal ca daca nu stam 1 an de zile pierdem garantia.Noi nu mai vrem banii inapoi,vrem doar sa mai stam o luna de zile pe garantie,mentionez ca am anuntat/o cu o luna de zile inainte pentru a/si putea gasi alti chiriasi.Ne ameninta ca ne schimba yala si ca ne pierdem si lucrurile personale.Ce e de facut intr/o astfel de situatie?Nu ne putem intelege omeneste cu ea!!!
mutati-va linistiti si porniti impotriva ei un proces prin care ii cereti banii pe garantie inapoi, sau ii spuneti ca faceti reclamatie la Fiannte ca nu a declarat contractul. daca cumva incearca sa schimbe yala puteti face plangere penala....doar aveti martori ca locuiti acolo in fapt. dar din pacate daca de buna voie nu vrea sa va dea banii nuami cu proces veti putea saii recuperati.
daca nu va intelgeti omeneste cu ea.. aveti 2 solutii: ori schimbati dvs iala pana nu o schimba ea sa nu intre in lipsa voastra in casa.. cred ca va stiu si vecinii si administratoruld ebloc.. cred ca figurati si in cartea de imobil nu? atunci nu e nici o problema cu privire la statul dvs o luna in plus acolo..
dar cel mai bine e sa platiti inca o luna si sa va gasiti o alta solutie de locuit ca asa nu se poate.. bafta!
Avand in vedere situatia delicata in care va aflati,incercati sa solutionati amiabil prin discutie directa cu proprietara spatiului
Explicati-i ca ar fi de dorit sa accepte solutia propusa de dvs ,decat sa se ajunga la situatii a caror solutionare sa fie realizata prin instanta
Pe de alta parte ,nici inlocuirea yalei la usa de acces, nu este masura legala,de nici o parte
Proprietarul nu are dreptul de a schimba yala.Dupa parerea mea puteti schimba si dvs yala dupa aceea.
Daca probllemele se intetesc ii puteti face multe probleme juridice.
Se poate sa o dati si in judecata si multe altele.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Proprietarul nu are dreptul de a schimba yala.Dupa parerea mea puteti schimba si dvs yala dupa aceea.
Daca probllemele se intetesc ii puteti face multe probleme juridice.
Se poate sa o dati si in judecata si multe altele.


Schimbarea yalei de catre chirias ,conduce la restrictii referitor la accesul in proprietate a proprietarului

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Proprietar disperat dupa bani mese76 mese76 Buna seara! Sunt un fost chirias si in urma cu doua zile m-am trezit la serviciu cu o petitie din partea fostului proprietar prin care ma numeste \"escroc\" ... (vezi toată discuția)
Chiriasul nu vrea sa plece din casa dan76 dan76 Buna ziua, o cunostinta de mea are o f mare problema. A primit un chirias, nu a intocmit niciun contract, ultima oara chiriasul a platit chiria in ianuarie ... (vezi toată discuția)