avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit garaj - persoana fizica
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit garaj - persoana fizica

buna seara,

nelamurirea mea este urmatoarea: vreau sa cumpar un garaj. garajul este construit pe teren privat. suprafata utila a garajului este de 18 mp, iar terenul este de aproximativ 22 mp (in cote parti indiviza). as vrea sa stiu care este impozitul anual care il voi plati pentru aceasta constructie daca il cumpar pe persoana fizica (eventual daca se poate si metoda de calcul).

multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 12:36, 21 Martie 2010
Atentie sporita daca edificiul este ridicat pe teren proprietate privata,al carui proprietar are posibilitatea sa solicite eliberarea terenului
terenul este sub forma de cote parti indiviza, impartit in mod egal intre numarul total de garaje construite pe el. odata cu constructia cumpar si o cota parte din terenul total.
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2010
bobo32, utilizator
In baza documentelor ,contactati avocat care analizand atent ,se poate pronunta
asupra sanselor dvs de preluare edificiu ,fara probleme in viitor.
din punct de vedere legal nu am nici un impediment in achizitionarea respectivului garaj.

ceea ce ma interesa pe mine de-fapt este metoda prin care se calculeaza impozitul pentru respectiva constructie+teren pentru persoane fizice in judetul Cluj.
Cartea funciara ce trebuie efectuata (daca nu este facuta) va cuprinde toate datele necesare calcularii impozitului aferent , pe baza hotararii consiliului local de stabilire a impozitelor si taxelor locale (de unde reiese pret/m.p.) .

Alte discuții în legătură

Intabulare drept proprietate Robert Marian Robert Marian Am cumparat un apartament. Cota de teren aferenta mi-a fost data in concesiune pe termen nelimitat, cu obligatia de a plati anual o suma de bani. Suprafata de ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza mare nicoletabugeanu nicoletabugeanu Buna ziua, In anul 2005 a fost cumparat un apartament de 3 camere de locuit si dependinte cu o suprafata utila de 61,34 mp, impreuna cu dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza petricia petricia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume, conform legislatiei in vigoare cota parte indiviza reprezinta raportul dintre suprafata utila+ ... (vezi toată discuția)