nelamurirea mea este urmatoarea: vreau sa cumpar un garaj. garajul este construit pe teren privat. suprafata utila a garajului este de 18 mp, iar terenul este de aproximativ 22 mp (in cote parti indiviza). as vrea sa stiu care este impozitul anual care il voi plati pentru aceasta constructie daca il cumpar pe persoana fizica (eventual daca se poate si metoda de calcul).
terenul este sub forma de cote parti indiviza, impartit in mod egal intre numarul total de garaje construite pe el. odata cu constructia cumpar si o cota parte din terenul total.
din punct de vedere legal nu am nici un impediment in achizitionarea respectivului garaj.
ceea ce ma interesa pe mine de-fapt este metoda prin care se calculeaza impozitul pentru respectiva constructie+teren pentru persoane fizice in judetul Cluj.
Cartea funciara ce trebuie efectuata (daca nu este facuta) va cuprinde toate datele necesare calcularii impozitului aferent , pe baza hotararii consiliului local de stabilire a impozitelor si taxelor locale (de unde reiese pret/m.p.) .