avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota indiviza mare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota indiviza mare

Buna ziua,
In anul 2005 a fost cumparat un apartament de 3 camere de locuit si dependinte cu o suprafata utila de 61,34 mp, impreuna cu dreptul de proprietate asupra cotei indivize de 4.898% din partile si dependintele din imobil bloc care prin natura si destinatia lor sunt in proprietatea comuna si fortata a tuturor coproprietarilor si impreuna cu dreptul de folosinta asupra terenului aferent, in suprafata indiviza de 37,25 mp, drept atribuit pe toata durata existentei constructiei. Este un bloc de 9 etaje si sunt singura care are cota atat de mare,majoritatea au in jur de 1% ( aprox suprafata indiviza 8-10 mp),indiferent de suprafata utila ( de exemplu pt luna mai eu trebuie sa platesc 188 lei restul proprietarilor de pe scara maxim 60 lei).Am facut o cerere catre Presedintele Asociatiei prin care am cerut revizuirea modului de calcul in sensul corelarii cotelor parti indivize cu nivelul de plata a cotelor parti indivize ale altor parti similare dar nu am primit nici un raspuns,intretinerea s-a calculat in continuare la fel.Intrebarea mea este : de ce apartamentele similare au cote indivize diferite, de ce a mea este de 3.86 mai mare decat a acestora?as putea sa modific aceasta cota,cum as putea sa procedez sa nu mai platesc asa mult?
Va multumesc!

Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
nicoletabugeanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicoletabugeanu , utilizator 09:22, 5 Iulie 2013
Care este valoarea mentionata in documentul de achizitie al apartamentului referitor la cota indiviza deoarece initial precizati valoarea 4.898% din partile si dependintele din imobil bloc
si ulterior reveniti cu precizarea in suprafata indiviza de 37,25 mp, ?

va scriu textul din contractul de vanzare cumparare:
"Apartamentul ce face obiectul prezentului inscris se vinde mobilat si este compus din 3(trei) camere de locuit si dependinte cu o suprafata utila de 61,34 m.p., impreuna cu dreptul de proprietate asupra cotei indivize de 4,898% din partile si dependintele din imobilul bloc care prin natura si destinatia lor sunt in proprietatea comuna si fortata a tuturor coproprietarilor si impreuna cu dreptul de folosinta asupra terenului aferent, in suprafata indiviza de 37,25 m.p.,drept atribuit pe toata durata existentei constructiei."
Repartizarea costurilor pe cota-parte indiviza de proprietate in cazul apartamentului dvs. se face ori la sup. utila de 61,34 mp, ori la cota de 4,898%.
depinde cum este ”obiceiul casei” in asociatia dvs. de obicei pe lista de plata se inscrie sup. utila, dar nu este gresit nici daca se afiseaza cota-parte, sau chiar amandoua.
Cota-parte indiviza din suprafata terenului pe care este construit blocul, pentru apartamentul dvs. are valoarea de 37,25 mp. Aceasta valoare nu se foloseste la nici-un calcul la as. prop. Se foloseste de catre Cons. local in vederea calcularii impozitului anual pe care trebuie sa-l achitati acolo... V-am raspuns si pe MP.
va multumesc mult pentru raspuns,repartizarea cheltuielilor(conform listei)este pe persoane ( prima coloana), pe CPI ( a doua coloana), incalzire ( a treia coloana) care in perioada asta este 0.as putea sa fac ceva ca sa-mi modific cota indiviza de 4.898%?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza cornel1592 cornel1592 Care este formula matematică corectă pentru calculul cotei părţi indivize din proprietate. (vezi toată discuția)
Intretinere ale2012 ale2012 am facut un contract de intretinere apartamentul are 3 camere+baie,bucatarie,hol si balcon suprafata de 46.14mp impreuna cu cotele parti comune indivize ... (vezi toată discuția)