avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota indiviza mare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota indiviza mare

Buna ziua,
In anul 2005 a fost cumparat un apartament de 3 camere de locuit si dependinte cu o suprafata utila de 61,34 mp, impreuna cu dreptul de proprietate asupra cotei indivize de 4.898% din partile si dependintele din imobil bloc care prin natura si destinatia lor sunt in proprietatea comuna si fortata a tuturor coproprietarilor si impreuna cu dreptul de folosinta asupra terenului aferent, in suprafata indiviza de 37,25 mp, drept atribuit pe toata durata existentei constructiei. Este un bloc de 9 etaje si sunt singura care are cota atat de mare,majoritatea au in jur de 1% ( aprox suprafata indiviza 8-10 mp),indiferent de suprafata utila ( de exemplu pt luna mai eu trebuie sa platesc 188 lei restul proprietarilor de pe scara maxim 60 lei).Am facut o cerere catre Presedintele Asociatiei prin care am cerut revizuirea modului de calcul in sensul corelarii cotelor parti indivize cu nivelul de plata a cotelor parti indivize ale altor parti similare dar nu am primit nici un raspuns,intretinerea s-a calculat in continuare la fel.Intrebarea mea este : de ce apartamentele similare au cote indivize diferite, de ce a mea este de 3.86 mai mare decat a acestora?as putea sa modific aceasta cota,cum as putea sa procedez sa nu mai platesc asa mult?
Va multumesc!

Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
nicoletabugeanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicoletabugeanu , utilizator 09:22, 5 Iulie 2013
Care este valoarea mentionata in documentul de achizitie al apartamentului referitor la cota indiviza deoarece initial precizati valoarea 4.898% din partile si dependintele din imobil bloc
si ulterior reveniti cu precizarea in suprafata indiviza de 37,25 mp, ?

va scriu textul din contractul de vanzare cumparare:
"Apartamentul ce face obiectul prezentului inscris se vinde mobilat si este compus din 3(trei) camere de locuit si dependinte cu o suprafata utila de 61,34 m.p., impreuna cu dreptul de proprietate asupra cotei indivize de 4,898% din partile si dependintele din imobilul bloc care prin natura si destinatia lor sunt in proprietatea comuna si fortata a tuturor coproprietarilor si impreuna cu dreptul de folosinta asupra terenului aferent, in suprafata indiviza de 37,25 m.p.,drept atribuit pe toata durata existentei constructiei."
Repartizarea costurilor pe cota-parte indiviza de proprietate in cazul apartamentului dvs. se face ori la sup. utila de 61,34 mp, ori la cota de 4,898%.
depinde cum este ”obiceiul casei” in asociatia dvs. de obicei pe lista de plata se inscrie sup. utila, dar nu este gresit nici daca se afiseaza cota-parte, sau chiar amandoua.
Cota-parte indiviza din suprafata terenului pe care este construit blocul, pentru apartamentul dvs. are valoarea de 37,25 mp. Aceasta valoare nu se foloseste la nici-un calcul la as. prop. Se foloseste de catre Cons. local in vederea calcularii impozitului anual pe care trebuie sa-l achitati acolo... V-am raspuns si pe MP.
va multumesc mult pentru raspuns,repartizarea cheltuielilor(conform listei)este pe persoane ( prima coloana), pe CPI ( a doua coloana), incalzire ( a treia coloana) care in perioada asta este 0.as putea sa fac ceva ca sa-mi modific cota indiviza de 4.898%?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, mai pe scurt, am cumpărat un apartament care are ... DeeaD DeeaD Bună ziua, Mai pe scurt, am cumpărat un apartament care are o grădină, am ieșire din bucătărie în grădină. În contractul.de vânzare cumpărare ... (vezi toată discuția)
In contractul încheiat cu firma de administrare scrie așa: ... mihaelanadia89 mihaelanadia89 In contractul încheiat cu firma de administrare scrie așa: Pentru realizarea obiectului prezentului contract, administratorul va percepe un tarif de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)