avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CONVENTIE CIVILA POTRIVIT CODULUI CIVIL IMPLICA ART. ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CONVENTIE CIVILA POTRIVIT CODULUI CIVIL IMPLICA ART. 52 COD FISCAL

Lucrez la o firma de constructii si si-au incheiat o conventie civila cu un proiectant in conditiile codului civil si a articolului 52 cod fiscal.
Spuneti-mi va rog cum sa evidentiez in contabilitate conventia (articolul contabil) precum si impozitul. Cum ar trebui sa-l declar (adica in declaratia 100 / unde?) si cand? daca puteti sa mi dati si exemplu cu sume.
va multumesc mult de tot !
o zi buna !
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 23:10, 26 Martie 2010
Intocmesti stat de plata (asemanator) . Retii 10.5% pensii si 5.5% sanatate .
Mai ai obligatia sa calculezi 20.8 CAS .
IMPOZITUL se aplica la brut...netinand seama de retineri !
Persoana care are cciv. este obligata sa inregistreze contractul la AFP de care apartineti si sa plateasca personal , la caseria CJASS sanatatea (pe CNP).
Ca obligatii declarative : declari 10.5% respectiv 20.8% in D102 si in decl. CAS pensii (desi nu se socoteste la pensii ) . Declari impozitul pe salarii in D100 .
Sanatatea nu o declari .( fiind pe CNP )

Sper ca nu te-am zapacit . Aranjeaza-le pe puncte si simuleaza
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
ContSters109653, utilizator
La conventia civila de prestari de servicii se plateste doar 10% impozit iar acesta se retine pe un stat de plata si se declara in declaratia 100 de catre beneficiar.

Prestatorul de servicii, persoana fizica, plateste diferenta de 6% dupa ce depune declaratia privind veniturile realizate 200. De asemenea este posibil sa plateasca si 5,5% CASS, in functie de faptul daca mai are sau nu alte venituri.

Alte taxe nu se platesc in acest caz.
Da, dar in conventie scrie ca nu intra sub incidenta obligatiilor codului muncii, pt ca din 2003 nu mai exista conventii civile. Am sunat la ITM si mi s-a confirmat lucrul acesta ca nu mai exsita conventii civile. Asta e altceva si stiu ca se declara decat un impozit de 16% si anul urmator se face o declaratie 205 pana pe 30 iunie
Stiu ca mai nou se retine impozit 16% si se declara in declaratia 100 la randul 22(690) Impozit pe alte ven ale pers fizice si ca in anul urmator se face o declaratie 205 pana pe 30.06. Doar atat am inteles ca se face.
Pot sa-l prind pe statul de salarii atata timp cat eu nu declar la ITM acest impozit?pt ca eu pur si simplu il inregistrez 621 = 401 colaboratori (suma bruta)
De ce ar mai trebui sa-i calculez si altceva?
colegul meu Manea are dreptate pe langa impozitul de 16%, se retine si sanatatea obligatoriu si se declara 5,5% contributie la sanatate

Alte discuții în legătură

Contributii sociale conventie civila cristian_conea cristian_conea Buna ziua, La asociatia la care sunt administrator, toti (adm, pres, fem serv) suntem cu conventii civile. Se pare ca de la 10 sept.trebuie sa platim 10,5% la ... (vezi toată discuția)
In ce declaratie se regaseste acum prestatia pe conventie civila? ANDRU55 ANDRU55 Buna seara, Incepand cu luna octombrie 2017 Declaratia 112 nu mai cuprinde segmentul pentru conventiile civile. Cum declar obligatiile fiscale pentru ... (vezi toată discuția)
Semnatura electronica Mihaela Elena Mihaela Elena Buna ziua! Am o intrebare: pana cand si de catre cine trebuie trebuie depusa / obtinuta semnatura electronica? Respectiv, eu sunt av. def., mi-am deschis ... (vezi toată discuția)