Buna seara,
Incepand cu luna octombrie 2017 Declaratia 112 nu mai cuprinde segmentul pentru conventiile civile. Cum declar obligatiile fiscale pentru respectiva prestatie?
ANDRU55
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Am intrebat la ANAF si am primit urmatorul raspuns: se declara in D 100, categoria 'venituri din alte surse'' nr identificare 690, in 2018 se face d.205 si ANAF va hotari daca se va plati contributie la sanatate sau nu.Deci acum platesc doar impozit 16%. Sper sa ajute si altora aflati in incurcatura.
Buna ziua , am si eu aceeasi problema , numai ca eu nu gasesc in declaratia 100 pozitia 690 , cred ca am doar 10 pozitii dintre care numai 3 se refera la impozit pe venit , dar venituri microintreprinderi . Oare am alt format de declaratie 100 ? Va rog daca puteti , ajutati-ma . Multumesc anticipat
ANDRU55
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cand deschideti lista cu impozite,insistati in partea de jos,repetat,si treptat se desfasoara toata lista. Asa am patit si eu si eram total bulversat fiindca mi se tot repeta de la ANAF ca acolo gasesc ce-mi trebuie.Mie mi se pare un program total nereusit...Dar asta e... Succes.
Va multumesc din tot sufletul , am reusit , deci pot merge mai departe declarand numai impozitul de 16 % ? Au spus ca trebuie neaparat sa facem contracte de munca , dar noi suntem pensionari de ce sa mai platesc CAS ?
ANDRU55
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Cf Cod Fiscal art 114 alin(2) lit 'g'categorie venituri realizate de contribuabili care nu sunt inregistrati fiscal,incadrare in venituri din alte surse, deci se plateste impozit 16% .Se datoreaza 5,5% sanatate, nu se datoreaza CAS (pensie) pentru contracte civile.Contractele civile se pot folosi numai pentru munca cu caracter ocazional, pentru munca cu caracter permanent trebuie incheiat contract de munca. In cazul delaratiei 100 se declara numai impozitul ,se achita pana pe 25 a lunii curente pt luna precedenta,urmand ca in 2018,dupa declararea in D.205 a veniturilor dvs ,ANAF sa hotarasca daca se plateste sanatate sau nu, asta dupa ultimele modificari aparute.
Contractele civile
huana
sunt angajata la un club sportiv municipal, unde se vor incheia contracte civile de prestari servicii, am 2 intrebari:
1. cu cat se va impozita venitul? cu 16 ... (vezi toată discuția)