avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contractele civile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contractele civile

sunt angajata la un club sportiv municipal, unde se vor incheia contracte civile de prestari servicii, am 2 intrebari:
1. cu cat se va impozita venitul? cu 16 sau cu 10?
2. se va plati obligatoriu sanatatea, pt ca nu mai au contract in alta parte , sau este la alegerea angajatului?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 08:57, 27 Ianuarie 2010
huana a scris:
sunt angajata la un club sportiv municipal, unde se vor incheia contracte civile de prestari servicii, am 2 intrebari:
1. cu cat se va impozita venitul? cu 16 sau cu 10?
2. se va plati obligatoriu sanatatea, pt ca nu mai au contract in alta parte , sau este la alegerea angajatului?

1
16%
2
Obligatorie plata cotelor de CAS, CASS, etc.
Cu stima,
In cazul conventiilor civile impozitul este de 16% , dar puteti opta ca angajatorul sa va retina 10% si dvs sa depuneti pana la 15 mai 2010 declaratie de venit si sa platiti diferenta , sau cel mai simplu pentru dvs este sa optati pentru retinerea impozitului de 16 % ca impozit final .
Este obligatoriu sa platiti CASS si CAS .
Daca am CIM cu 8 ore si mai am o conventie civila mai este obligatoriu plata CAS sau CASS?
Obligatoriu, CASS, din pacate
davideg a scris:

Obligatoriu, CASS, din pacate

Chiar daca contractul civil a fost ca persoana fizica neautorizata si s-au achitat toate contributiile la CIM ?
Atunci,eu fiind gravida si intrand in concediu prenatal/postnatal,nu trebuia sa duc o copie de pe concediul medical la CASS?

Alte discuții în legătură

Impozit conventie civila dgaitan dgaitan O societate comerciala , fara nici un angajat , a incheiat o conventie civila de prestario servicii cu un consultant. In acest caz, societatea trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Conventie civila sau contract de comision srl/pf Invictus Invictus Salutare tuturor. Am si eu o mica nelamurire: se poate utiliza de catre un SRL o conventie civila sau un contract de comision, prin care respectivul SRL se ... (vezi toată discuția)
Declaratia 205 Theo_95 Theo_95 Am o mare problema.Sunt PFA cu contract de colaborare A,,,Firma a oprit si virat la buget 10% impozit Am primit de la finante decizia de impunere pe 2008 si ... (vezi toată discuția)