avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... facturarea unui serviciu care nu este cuprins in ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

facturarea unui serviciu care nu este cuprins in contract

am modificat de curand un contract si am introdus serviciile pe care le prestez in programul de facturare. serviciul nou inclus in programul de facturare si in contractele noi il facturez unui client cu care am contract model mai vechi (care nu include taxele serviciului inclus de mine in oferta noua)
ex. in baza articolelor din contractul vechi facturam 50 de mere. intre timp ii facturez clientului si 50 de pere, insa in contract perele nu apar nicaieri (pentru ca le-am inclus in oferta de curand). in mod normal trebuia sa inchei un act aditional in care adaugam si perele in oferta. daca insa n-am facut-o dar facturez perele este vreo problema in cazul in care se hotaraste brusc sa nu mai plateasca? poate nu e cel mai bun exemplu cu merele si perele, insa sper sa se inteleaga ca este vorba de prestari de servicii altele decat cele stipulate in contract.
Cel mai recent răspuns: MINOKA HR , Consultant resurse umane 17:35, 20 Martie 2010
Buna ziua.
Atata timp cat beneficiarul a consimtit la livrarea bunurilor/prestarea serviciilor care nu erau prevazute in contract si nu a returnat aceste livrari /bunuri, avand nevoie de ele, nu vad care ar fi problema. Livrarile sau prestarile se pot face si ocazional cu acordul partilor, consensual, fara un contract prealabil.
Contractul este legea partilor iar forma scrisa este doar pentru proba nicidecum pentru valabilitatea acestuia. Asadar daca a primit "perele", nu le-a refuzat, inseamna ca a acceptat tacit modificarile aduse contractului. Puteti factura linistit aceste servicii insa pentru proba asa cum am mai spus este bine sa incheiati si actul aditional la contract.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare cheltuieli Claudia1986 Claudia1986 Buna, Am si eu o intrebare, cu privire la refacturarea cheltuielilor catre clienti. Am facut cheltuieli diverse (posta, diverse taxe) pentru un client pt ... (vezi toată discuția)
Factură de avans pt a face plata. IzabelaMaria IzabelaMaria Bună ziua! În urma unei oferte clientul mi-a solicitat o factură de avans pt a face plata. Am așteptat o lună după care am făcut storno, deoarece i-am ... (vezi toată discuția)
Facturare cu cota de tva 24% sau 20%? camicont camicont La multi ani! As dori o parere referitoare la urmatoare situatie: in 2015 am facut mai multe facturi proforme, urmand ca in momentul incasarii lor sa fie ... (vezi toată discuția)