avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda penala sau puscarie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda penala sau puscarie

buna ziua... in urma cu doua luni, am lasat o gaura de 50milioane la o societate unde am lucrat ca barman, la jocuri de noroc tip poker. mentionez ca miam luat un angajament de plata , din momentul in care voi reusi sa-mi gasesc un alt servici, dar patronul m-a dat injudecata pe cale civila conform art 270 din codul muncii si art 242al2 cod procedura civila si a facut si o plingere la politie impotriva mea. am fost la politie , am dat declaratie si m-i sa zis daca nu ma impac cu patronul , i-mi va fi fi afectat cazierul. am o intrebare... pot fi inchis pentru suma de 50 milioane sau scap doar cu o amenda penala? daca a-r fi o amenda penala, trebuie sa o platesc obligatoriu sau se prescrie in timp? va rog sa-mi dati niste raspunsuri clare sa stiu la ce sa ma astept!!! va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:48, 20 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
ma acuza pentru aceasta lipsa si vrea cu orice pret banii!! am incercat sa vorbesc cu el sasi retraga plingerea, dar nu am gasit nici o intelegere din partea lui. mentionez ca in declaratia care am dat-o la politie am zis ca nu am nevoie de avocat. pot reveni la aceasta declaratie si sa specific ca vreau sa fiu aparat de un avocat? mai mentionez faptul ca aparatele nu au o casa de marcat si nu poate dovedi incasarile care sau facut in perioada in care am lucrat la acea firma. ma poate ajuta cu ceva intr-un eventual proces? mentinez ca nu mai am antecedente penale. va multumesc pentru raspuns.
~ Conținut șters la cerere ~
trebuiesa recunoasteti daca ati comis fapta si trebuie sa discutati cu pagubitul, asupra unei modalitati de restituire a sumei. poate incercati in rate. trebuie sa fie intelegator, ca daca dvs bunuri nu aveti si nici job, atunci daca nu va accepta ratele, ramane cu paguba.
Este vorba despre infractiunea de delapidare,prev.de art.215/1 c.pen si sanctionabila cu inchisoarea de la 1 an la 15 ani.
Avand in vedere situatia creata,pedeapsa care poate fi aplicata,faptul ca din cate relatati,se pare ca ati recunoscut cele intamplate,cred ca cel mai bine ar fi sa angajati un avocat care sa va acorde asistenta juridica de care aveti nevoie pentru a "beneficia" de o pedeapsa cat mai mica,cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen.
Ar fi bine daca ati incera in acest timp sa va aratati bunavointa si sa restituiti macar o parte din suma,situatie care va constitui circumstanta atenuanta,de natura sa va scada pedeapsa

Alte discuții în legătură

Furt sau delapidare aledical aledical am un caz mai deosebit; prietenul meu a lucrat lao firma 10 ani in acest timp a sustrasa bani din incasari ajungind la o suma destul de mare acum patronii s-au ... (vezi toată discuția)
Am dat o teapa de 1000 de lei si am o plangere pe numele meu ce se poate intampla ??? raspundeti va rog ContSters236820 ContSters236820 in urma cu 2 saptamani 2011 am spus ca dau un samsung galaxy S2 la cnv si iam dat o teapa nu iam trimis telefonul si iam trimis alt ceva (chesti) ce pot pati ... (vezi toată discuția)
Cum se pedepseste tentativa de furt in cazul acesta? AnaCorina AnaCorina Doua persoane au fost surprinse de politie, cand incercat sa fure niste materiale de constructii de pe o proprietate. - vazandu-i pe politisti au fugit de ... (vezi toată discuția)