avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recompensarea financiara a minorilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recompensarea financiara a minorilor

Salutare,

Exista vre-o forma legala prin care tinerii cu varsta intre 14 si 18 ar putea fi recompnesati material pentru activitatea prestata?

Nu ma refer la nici un fel de exploatare a minorilor, ci doar intreb. De exemplu, activitatea de distributie a brosurilor promotionale poate fi facuta de catre minori?

In ce activitati tinerii sub 18 ani, pot fi implicati si recompensati financiar?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 20 Martie 2010
Persoana fizică dobândeşte capacitate de muncă la împlinirea vârstei de 16 ani. Dupa aceasta varsta se poate incheia c.i.m.

Persoana fizică poate încheia un contract de muncă în calitate de salariat şi la împlinirea vârstei de 15 ani, cu acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali, pentru activităţi potrivite cu dezvoltarea fizică, aptitudinile şi cunoştinţele sale, dacă astfel nu îi sunt periclitate sănătatea, dezvoltarea şi pregătirea profesională.

Prin urmare, se pot incheia c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 17 ani și vreau sa mă angajez Razvan Bebelea Razvan Bebelea Salut , am 17 ani și vreau sa mă angajez ca paznic la profi, mai am 7 luni și fac 18 ani. As dorii sa știu și eu dacă mă poate angaja dacă am 17 ani ... (vezi toată discuția)
Angajare persoane pana la varsta de 18 ani sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Se poate angaja persoane in romania pana la varsta de 18 ani, de exemplu cu 6 ora sau cu 4 ore pe zi? (vezi toată discuția)
Angajare minor d_roxana d_roxana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot angaja un minor (pe 01.10.2015 implineste 18 ani) ca muncitor necalificat in constructii? Cf. codul ... (vezi toată discuția)