avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impozit microintreprindere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impozit microintreprindere

Buna seara, va rog sa " ma luminati" cum calculez impozitul minim la o firma infiintata in oct.2009. Dupa parerea mea, ;) , deoarece imp.pe profit (16% )ar fi 0 , rezultatul este - pierdere , ar trebui sa platesc imp.minim, conform Cifrei de afaceri pe 2009, (se incadreaza intre 0 - 52.000) .
Declaratia 100 (pe 25 aprilie) o calculez : 2.200 : 12x 3 luni= 550 lei ?????
P.S. Titlul subiectului este "Impozit microintreprindere" deoarece firma a fost platitoare de imp. pe venit.
Va multumesc. Din Codul Fiscal (norme) nu prea am inteles
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:01, 26 Martie 2010
Dupa cate stiu eu, la societatile infiintate dupa 1 mai 2009, nu se aplica impozitul minim ci impozitul pe profit cel cu 16% atat cat iese la trimestru.
Ar fi grozav, deoarece (astazi am calculat pana la 12.03.2010) ar avea de plata doar..... 65 lei (perioada 01.01- 12.03) :D
VA MULTUMESC
Nu ai ce sa calculezi.
Firmele sunt scutite de plata forfetarului in primul an de existenta.

Alberto Kurtyan
asta insemna ca firmele infintate i 2010 nu platesc impozit =D>:P
Va multumesc mult, :vishenka: .Bine ca "m-ati luminat"

Alte discuții în legătură

Impozitul minim MOCANU DOINA MOCANU DOINA Va rog sa-mi spuneti , care este diferenta intre impozitul minim si impozitul forfetar?? Am inteles ca se ai ca baza de calcul cifra de afaceri a anului ... (vezi toată discuția)
Impozit profit 2011 popamirceacricau popamirceacricau Buna ziua, am urmatoarea situatie: -pe primele 3 trimestre 2010 am declarat si platit impozit minim in suma de 3225 lei; -pe trim.4 impozit calculat este de ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri impozit forfetar ramiha ramiha Buna ziua, Doresc sa infiintez un SRL si am o nelamurire in privinta impozitului pe care il voi plati:: Firma va fi microintreprindere, platind impozit ... (vezi toată discuția)