avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Reevaluare actiuni in dolari
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Reevaluare actiuni in dolari

Societatea a achizitionat in cursul anului 2009 un numar de 500 de actiuni la pretul de 19,33 USD. La 31.12.2009, pretul actiunii a fost de 30,09 USD, deci o diferenta favorabila de 5380 USD.
Va rog sa ma lamuriti daca trebuie inregistrat in contabilitate, pe langa aceasta diferenta favorabila, si diferenta de curs valutar ca urmare a reevaluarii soldului in valuta la 31.12.2009.
Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 10:45, 22 Martie 2010
Se trece si diferenta de curs intre data cumpararii si cea actuala (in cazul acesta 31/12/09).
In Anexa Ordinului 2374/2007 la functiunea contului 501"Actiuni detinute la entitatile afiliate" nu am gasit nicio corespondenta cu contul de diferente de curs valutar (665 sau 765). De aceea am pus intrebarea.
asa este; am citit si eu 1752 si intradevar, nu scrie explicit ca s-ar reevalua contul de actiuni la data bilantului; dar pe alta parte , din moment ce toate datoriile si creantele se evalueaza as zice ca si actiunile ar trebui reevaluate .
Societatea emitenta o fi reevaluat ?
Contul 501 este un cont de disponibilitati. Atat conturile de disponibilitati, cat si cele de datorii si/sau creante IN VALUTA se reevalueaza la finele anului, rezulta ca acea corespondenta exista. Exista si omisiuni in tabelul de corespondente intre conturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la diferentele de curs valutar aferente evaluarii creantelor la inventariere? MarcelaNeagu MarcelaNeagu Am o creanta in euro (clientul este din UE) pe care, cu ocazia inventarierii, la data de 31 decembrie 2009, am reevaluat-o la cursul BNR. Diferenta de curs ... (vezi toată discuția)
Reevaluare sold furnizori si clienti externi consela consela SOLDUL CONTULUI 401 SI 4111 PENTRU FURNIZORII SI CLIENTII EXTERNI (MONEDA EURO) SE REEVALUEAZA LA 31.12. AL FIECARUI AN SAU LA SFARSITUL FIECAREI LUNI? vA ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cont 472 roxanastefu roxanastefu Buna dimineata Am si eu o nelamurire , cumva contul 472 se reevalueaza, sau trebuie sa ramana la cursul istoric??? Multumesc (vezi toată discuția)