Societatea a achizitionat in cursul anului 2009 un numar de 500 de actiuni la pretul de 19,33 USD. La 31.12.2009, pretul actiunii a fost de 30,09 USD, deci o diferenta favorabila de 5380 USD.
Va rog sa ma lamuriti daca trebuie inregistrat in contabilitate, pe langa aceasta diferenta favorabila, si diferenta de curs valutar ca urmare a reevaluarii soldului in valuta la 31.12.2009.
Multumesc pentru ajutor.
In Anexa Ordinului 2374/2007 la functiunea contului 501"Actiuni detinute la entitatile afiliate" nu am gasit nicio corespondenta cu contul de diferente de curs valutar (665 sau 765). De aceea am pus intrebarea.
asa este; am citit si eu 1752 si intradevar, nu scrie explicit ca s-ar reevalua contul de actiuni la data bilantului; dar pe alta parte , din moment ce toate datoriile si creantele se evalueaza as zice ca si actiunile ar trebui reevaluate .
Societatea emitenta o fi reevaluat ?
Contul 501 este un cont de disponibilitati. Atat conturile de disponibilitati, cat si cele de datorii si/sau creante IN VALUTA se reevalueaza la finele anului, rezulta ca acea corespondenta exista. Exista si omisiuni in tabelul de corespondente intre conturi.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.