un administrator de srl,care are 7.5%valoare actiuni,poate sa fie demis de ceilalti doi asociati care detin 92.5%,din functia de administrator,fara acordul lui?
Care sunt avantajele admistratorului si asociat in acelasi timpdin punct de vedere legal in raport cu ceilalti doi asociati -datorita calitatii de administrator?
multumesc!!!
Actul constitutiv al societatii si legea 31/1990, prevad conditiile in care poate fi numit sau demis administratorul societatii.
Pai prea multe avantaje nu ar fi . In afara partii de profit care ii revine in raport de cota parte din partile sociale, administratorul-asociat poate primi o remuneratie sau poate fi salarizat. Ceilalti asociati primesc numai cota parte de profit.Asta in situatia in care firma obtine profit.
Alte avantaje ar putea fi legate de functia de reprezentare a societatii, daca asociatii au convenit in acest sens
Bafta!
multumesc ptr raspuns.
inca o intrebare, daca se poate?
daca urmeaza sa se semneze un contract de imprumut cu o banca pe o suma f mare si nu semnez in calitate de asociat si administrator ceilalti 2 pot sa obtina imprumutul fara acordul meu ?
Te rog sa citesti actul constitutiv . Acolo scrie cum se adopta hotararile AGA. Daca este vorba de majoritate si ei au majoritate atunci se va face contractul.
Poti sa ceri in AGA sa se consemneze ca nu esti de acord cu acel imprumut.
In cazul unui faliment in care s-ar cere atragerea raspunderii personal patrimoniale a organelor de conducere, te-ai putea prevala de aceasta mentiune .Vezi art. 138 din Legea 85/2006