avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cheltuieli de spitalizare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cheltuieli de spitalizare

Am fost victima intr-un accident de circulatie in urma caruia mi-am pierdut un organ. Ancheta penala se afla in curs de desfasurare dar am facut o intelegere amiabila cu asiguratorul prin care am primit despagubiri morale. In acest caz cine va fi obligat la plata de cheltuieli de spitalizare?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 20:27, 24 Martie 2010
Ancheta se afla in desfasurare, asa cum ati spus, dar va urma un rechizitor si un proces penal, probabil o expertiza auto. Autorul accidentului de circulatie , daca va fi gasit vinovat de producerea evenimentului rutier, va fi obligat la plata cheltuielilor de spitalizare a partii vatamate. In cazul in care este si el asigurat, va plati societatea de asigurare ,o parte din cheltuieli (depine de suma pt. care a fost asigurat).
In baza politei RCA in temeiul careia ati primit despagubirea pe cale amiabila, asiguratorul ar trebuie sa achite cheltuielile de spitalizare insa ar fi fost indicat sa le prevedeti in intelegerea anterioara deoarece cu siguranta ati declarat ca nu mai aveti nicIo pretentie in legatura cu evenimentul.

I L O
In cadrul sumei pe care asiguratorul v-a oferit-o era cuprinsa si spitalizarea. Cred ca v-ati grabit sa semnati cu asiguratorul inainte de a va face calculul cheltuielilor cu spitalizarea. Mai aveti o sansa la proces in care sa va exprimati pretentiile dar trebuie sa aveti nota de plata emisa de spital.
Buna seara.Referitor la intrebarea care am lansat-o mentionez ca desi am renuntat la constituirea de parte civila, cat si fata de pretentii adresate catre asigurator, persoana vinovata,cat si fata de orice persoana fizica sau juridica suma primita reprezinta despagubiri morale
Cu privire la plata cheltuielilor de spitalizare de catre asigurator, acest fapt va fi posibil daca asiguratorul va fi introdus in procesul penal si se va arata in mod expres instantei dispozitiile legale aplicabile, din domeniul asigurarilor in sensul ca, in baza asigurarii vehiculului pe care l-a condus inculpatul, asiguratorul trebuie sa achite si aceste cheltuieli. In cazul in care nu va fi introdusa firma de asigurare in proces, instanta va obliga inculpatul sa achite acest tip de cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata spitalizari mihai82 mihai82 Am avut un accident de masina in urma caruia soferul masini cu care mam ciocnit o fost grav ranit . Ma dat in judecata si in sentinta scrie asa \" In baza ... (vezi toată discuția)
Despagubiri morale 2009 cyan cyan in conformitate cu legislatia asigurarilor auto in anul 2009 in baza asigurarii obligatorii RCA, asiguratorul era obligat sa plateasca si despagubiri materiale ... (vezi toată discuția)
Despagubiri asigurari niky81 niky81 hotararea curti de apel suna cam asa \"Admite recursurile declarate de inculpat , firma de asigurari, partile civile, obliga inculpatul la plata ... (vezi toată discuția)