Buna ziua,
Tatal meu a decedat in urma unui accident auto.El avea o asigurare de viata pe perioada limitata dar care era in termen. Am depus dosarul la firma la care era incheiata asigurarea in termenul prevazut in contract. In momentul de fata nu am primit nici un raspuns si au trecut 2 luni de la depunerea dosarului. Ce trebuie sa fac in continuare?
Interesul Dv. este sa stiti intai de toate punctul de vedere al companiei, deci interesati-va la ei cat de des e posibil, pana va veti lamuri. Abia dupa aceea vedeti ce e de facut, daca mai ramane ceva de facut.....
Daca raspunsul nu e pe masura asteptarilor Dv. puteti sa-i actionati in judecata....la asta m-am referit.
Dar poate nu va fi cazul si veti fi multumit...:)
Trebuie sa comunicati cu asiguratorul,poate nu ati depus toate actele necesare.
Erati desemnat beneficiar pe polita sau mostenitorii legali sunt in drept sa incaseze indemnizatia?
Este important ce cuprinde contractul cu privire la plata indemnizatiei in caz de deces.
Va scriu ce documente se cer de regula:
-polita de asigurare in original sau copie
-dovada platii ultimei prime de asigurare scadente
-acte care sa probeze legitimitatea beneficiarilor(acte de identitate,certificat de mostenitor)
-procesul-verbal de constatare a accidentului
-certificatul de deces in original sau copie legalizata
Cred ca plata indemnizatiei se face in termen de 15 zile(conform contractului)dar acest lucru presupune finalizarea investigatiilor(daca a fost cazul)si prezentarea tuturor documentelor justificative pe care asiguratorul le solicita.