avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort-fara acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort-fara acordul partilor

Buna ziua,

As avea o scurta intrebare: se oate intenta divort fara acordul partilor? ce acte trebuie sa aduc, si ce motive trebuie sa scriu pt intentare?
Cum adica?
Fiti mai explicita! Divortati dvs? Sau vreti ca parintii dvs sa divorteze?:D
Divort fara acordul ambelor parti?:)
1.Daca o parte doreste divortul, poate invoca fie culpa celuilalt sot in destramarea casniciei, fie culpa comuna.Se poate divorta daca unul din soti doreste acest lucru, fara a exista acordul celuilalt sot.
2.Tertii nu pot introduce o actiune de divort.Doar sotii pot face acest lucru.
3.Daca exista copii minori, nu se poate divorta "prin acord".
4.La cererea de divort se anexeaza certificatul de casatorie in original, copii certificate conform cu originalul de pe certificatele de nastere ale copiilor-daca exista-, alte inscrisuri de care reclamantul intelege sa se foloseasca in sustinerea/dovedirea motivelor de divort sau dovedirea cererilor accesorii, taxa de timbru, timbrul judiciar, toate inscrisurile, inclusiv cererea de divort, urmand a fi depuse in dublu exemplar (mai putin taxa de timbru si timbrul judiciar).
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
buna ziua .
reclamantul poate introduce actiune de divort , invocand culpa sotului parat sau culpa comuna .
instanta competenta este judecatoria din raza ultimului domiciliu al sotilor .
actiunea de divort se depune personal sau prin mandatar , daca reclamantul se incadreaza in una din exceptiile prevazute de C. pr.civila .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort taleamihaela taleamihaela care sunt pasii care trebuie sa ii urmez pentru a intenta un divort (vezi toată discuția)
Divortul de comun acord naluminita naluminita de ce acte este nevoie pentru depunerea cererii,daca se poate si prin imputernicirea unei rude,dar in cazul in care cununia civila a fost facuta in alt oras ... (vezi toată discuția)
Divort mihali mihali Buna ziua, Revin cu rugamintea de a ma sfatui cum sa procedez in situatia urmatoare: 1. In cazul in care sotul meu nu doreste sa fie implicat in ... (vezi toată discuția)