avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general gestiune globala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

gestiune globala

in 2009 s-a tinut gestiunea global. normal trebuiau sa fie 2 gest. prog de conta le-a inreg si desc ca atare. e gresit? daca da , ce se mai poate face ?
pt una din ele s-a descarcat pe baza de facturi catre soc com , iar pt cealalta bon casa catre pers fizice . aici intervine coef mediu de adaos , dar mentionez ca gestiunile au fost tinute la pretul de vanzare .
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
vidiva, utilizator
Cel mai recent răspuns: vidiva , utilizator 17:47, 23 Martie 2010
Fii mai explicit, te-ai incurcat in prescurtari, le-ai amestecat si nu s-a inteles nimic.Revino cu detalii si fii mai coerent.
buna seara ,
toata dimineata am incercat sa pun aceasta intrebare in forum si nu am reusit (poate erau prea multi utilizatori , sau de vina era calculatorul meu-acum scriu de pe altul) de aceea am inceput sa prescurtez cuvintele si nu m-am facut inteleasa . este vorba de 2 gestiuni de marfuri ale aceleeasi firme (371 cu analitice distincte) care s-au inregistrat in programul de contabilitate in acelasi cont 371 fara analitice , deci o gestiune globala (cum arata si programul) , iar descarcarea de gestiune a facut-o programul la operatia de inchidere de luna(cine e contabil stie ) eu intrebam daca este gresit si ce se mai poate face ?
Ati mentionat ca evidenta s-a tinut la pret de vanzare. Inteleg ca este vorba - in ambele cazuri - de pret de vanzare cu amanuntul. Marfa dintro gestiune s-a vandut cu factura, iar marfa din cealalta gestiune s-a vandut cu bon de casa de marcat.
Daca gresesc, va rog sa ma corectati.
Daca acesta este cazul - NU , nu este nicio problema legata de descarcarea de gestiune pe global.
Daca pe gestiunea cu bonuri exista clar pret de vanzare cu amanuntul, problema se complica nitel daca la gestiunea de vanzare cu facturi evidenta este la pret de vanzare en-gros (normal ar fi la pret de achizitie) - adica lipseste 4428.
multumesc mult !la pret de vanzare cu amanuntul .in 2010 sa le las asa sau sa le modific ?
Daca cele doua gestiuni exista intradevar si fizic, atunci modificati. Daca au fost create doar pentru a diferentia modalitatile de vanzare , atunci mergeti in continuare pe gestiunea "globala".

Alte discuții în legătură

Aplicare tva 9% la stoc MIV MIV la 01.09 am in stoc faina, sunt un magazine en-gros, pe care o am in evidente intrata cu 24% tva. la 31.08 am facut un inventar. cum trebuie sa procedez de ... (vezi toată discuția)
Evidenta marfuri in comertul cu amanuntul corinachivu corinachivu In cazul activitatii de comert cu amanuntul destinat persoanelor fizice, am obligatia de a detine casa de marcat fiscala si de a elibera clientului l vanzarea ... (vezi toată discuția)
Trebuie raport de gestiune?? denisa2011 denisa2011 buna ziua, la o covrigarie, productie, trebuie sa am raport de gestiune, programul nu-mi afiseaza nimic, cateva sfaturi.. va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)