avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Taxe PFA: ce contributii trebuie platite si care sunt ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Taxe PFA: ce contributii trebuie platite si care sunt procentele?

Buna seara
As dori sa-mi specificati si mie ca PFA, fara a fi angajat cu carte de munca, ce cote de taxe trebuie platite?
Pensie?
Sanatate?
Somaj?
Impozit?
Si alte taxe?
Astept raspunsul dvs urgent.
Multumesc
in cazul in care nu aveti contract de munca, trebuie sa va asigurati obligatoriu in sistemul de pensii, adica contract cu casa de pensii si platiticontributia, suma o stabiliti dvs baza de calcul , sanatate iarasi este obligatoriu sa platiti, somajul nu este obligatoriu , iar in ce priveste impozitul il platiti la venitul net (diferenta intre venituri si cheltuieli)prin aplicarea cotei de 16% in declaratia anuala, banuiesc ca aveti si decizie de impunere plati anticipate in 4 transe egale pe fiecare trimestru
Ma intereseaza cotele ptr fiecare taxa in parte: cit % pensie, cit % sanatate in cazul in care nu sunt angajata cu carte de munca in alta parte.
Multumesc!
Daca esti angajata cu contract de munca cota la sanatate este de 5,5% , la pensie este de 10,5%. In cazul PFA cota la sanatate ramane la fel dar la pensie platesti cota de 20,8% + 10,5%= 31,3% din suma care vrei tu sa o declari. Succes!
va salut. daca pfa este pensionar mai platesc cota de pensie de 31,3%?
multumesc:D
:-/
Poate gasiti un raspuns la urmatorul link [ link extern ] /

Succes
Laura Ciobeica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - contributii obligatorii atepelus atepelus Ce contributii sunt obligatorii?-sanatate/somaj/pensie/etc Multumesc! (vezi toată discuția)
Impozitare pfa & angajat norma intreaga colt1504 colt1504 Buna ziua. In primul rand imi cer scuze daca intrebarile mele sunt mai stupide, dar chiar nu ma pricep deloc la chestiile de fiscalitate si ... (vezi toată discuția)
Profesie libera (traducator autorizat ) poate angaja cu cim? IldikoB IldikoB Buna ziua, As intreba daca un liber profesionist ( traducator autorizat) poate angaja o persoana cu 2 ore /zi ? (vezi toată discuția)