Imi cer scuze daca a mai fost aborbat acest subiect dar nu am gasit ceva care sa ma ajute si as dorii sa aflu cateva informatii sigure ...
Maine urmeaza sa merg la un interviu ... dar momentan lucrez in alta parte ... exista posibilitatea ca daca voi fi acceptat in urma interviului sa imi pot da demisia de la actualul loc de munca fara a mai ramane in preaviz ???
As dori sa stiu daca se poate si care sunt conditiile prezentarii demisiei fara a ramane in preaviz?
Daca voi prezenta demisia si nu ma voi mai prezenta la servici a doua zi, ce imi poate face angajatorul ?
V-as fi recunoscator daca mi-ati putea da un raspuns cat mai urgent .
Daca nu ti-a platit ultimul salariu la timp, nu esti obligat sa ramii la munca dupa demisie.
Poti discuta cu patronul despre demisie si poti sa ajungi la intelegere sa renuntati la preaviz.
Nu cred ca vei avea probleme.
Demisia fara preaviz poate fi depusa dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile
asumate prin contractul individual de muncă (art.79 alin.8).
O intelegere cu angajatorul poate conduce la demisie cu renuntarea angajatorului la preaviz sau incetarea cu acordul partilor.
Neprezentarea le program conduce la acumularea de absente nemotivate si incetarea contractului pe motiv imputabil dv. (disciplinar). Daca nu va deranjeaza ....
Sunt intru totul de acord cu PNeagu!=D>
Solutia ideala este intelegerea amiabila , fiindca o desfacere disciplinara a contractului de munca va poate afecta in viitor! E bine sa aveti cartea de munca ""curata""!B-)
De obicei am ajuns la o intelegere cu angajatii. Am o persoana de back-up pe fiecare departament pentru ca este destul de greu sa inlocuiesti o persoana cu experienta si este destul de greu ca persoana care isi da demisia sa poata preda activitatea unui nou angajat in perioada preavizului. Dar ce nu stiu si sunt curios (voi intreba maine si juristul), are voie angajatul sa isi ia concediu medical sau fara plata in perioada preavizului?
Demisie
Niki47
Buna seara,
Lucrez intr-o firma ca muncitor necalificat, in prezent sunt in concediu medical datorita unor probleme de sanatate, as dori sa aflu daca dupa ... (vezi toată discuția)
Demisie
vasi_adi
Va rog sa-mi spuneti daca imi pun demisia trebuie sa stau in preaviz 15 zile calendaristice sau daca patronul este de acord cu plecarea imediat in cu data ... (vezi toată discuția)