avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se demisioneaza?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se demisioneaza?

am o problema,va rog sa ma ajute cineva.
lucrez la o firma de 1 an si acum vreau sa demisionez
Cel mai recent răspuns: letam , utilizator 20:35, 19 Octombrie 2007



am o problema,va rog sa ma ajute cineva.
lucrez la o firma de 1 an si acum vreau sa demisionez.asi vrea sa demisionez fara preaviz de 15 zile.nu stiu daca se poate asa?!!nu am fost in concediu de odihna si m-am gandit ca cele 15 zile sa mi le ia din concediu.se poate?
astept raspuns

1) art. 79(8) codul muncii - atunci cand angajatorul nu isi indeplineste obl din contractul de munca
2) angajatorul renunta la termenul de preaviz
Atentie prin demisie se pierde dreptul la ajutor de somaj.
Poti demisiona cu preaviz sau fara preaviz.
Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă. In cazul tau, daca nu ai efectuat concediul de odihna angajatorul iti va plati concediul de odihna.
In cazul demisiei angajatorul poate renunta la termenul de preaviz.Se poate efectua concediul de odihna in perioada preavizului numai daca angajatorul este de acord. Daca nu, la desfacerea contractului de munca ti se va compensa in bani CO neefectuat.

Alte discuții în legătură

Buna ziua monique2009 monique2009 Doresc sa va adresez si eu o intrebare: mi-am depus demisia la actualul loc de munca de o sapt. insa nu doresc sa ma mai prezint si in cursul saptamanii ... (vezi toată discuția)
Demisie - plata zilelor de concediu-?? radu_cucos2006 radu_cucos2006 Buna ziua, se da urmatoarea situatie: Lucrez intr-o SC. de 2 ani si 3 luni, pe data de 1.06.2013 doresc sa demisionez ,urmand o perioada de preaviz de ... (vezi toată discuția)
Este posibil??!??! georgika georgika Vreau sa plec de la firma unde lucrez...intre timp eu am depus CV pt un alt job, vreau sa stiu in momentul in care o sa fiu chemata la celalalt job (God help ... (vezi toată discuția)