Incerc sa va explic pe scurt situatia mea. Am un copil care de curand a implinit 3 ani, iar pana la aceasta varsta l-am crescut singura... tatal lui imi trimitea sporadic ceva banuti si ma mai intreba o data la cateva luni de el si atat. Timp de un an de zile nu ne-a mai dat nici un semn de viata. A renuntat chiar intr-o perioada in care copilul nostru era extrem de bolnav si umblam in spitale cu el (copilul avea aproape 2 ani atunci)... Am plans, dar am mers inainte si ne-am descurcat si fara el - ca si pana atunci de altfel... dupa aproape un an a revenit... abia anul acesta, cand a implinit copilul 3 ani am facut actele de recunoastere (la intentia lui), la notariat (mentionez ca tot acum cand am facut aceste acte si-a vazut copilul PT PRIMA OARA)... in prezent relatia noastre decurge frumos si ne intelegem bine, promite multe (inclusiv ca nu ar incerca sa ia copilul de langa mine) DAR - avand in vedere trecutul - imi este teama ca intr-o zi va incerca sa ceara custodia copilului.
In acelasi timp, nu vreau sa refuz copilului meu dreptul de a-si cunoaste tatal.
Eu am renuntat la tot ce aveam atunci pentru a da viata si a-mi creste copilul: facultate, un servici foarte bun cu o pozitie buna si bine platit, parinti - pe care nu i-am vazut 3 ani de zile, prieteni... acum, de 2 ani de zile mi-am reinceput studiile, in vara urmatoare imi iau licenta... intentionez sa ma intorc in Bucuresti din toamna iar pana atunci eu si parintii meu incercam sa construim inca un etaj deasupra casei in care ei locuiesc, pentru a locui eu si copilul. De cand copilul meu a facut 1 an lucrez - fara acte (sau prin contract de voluntariat dar sunt platita) - la o gradinita din cadrul unui ONG nonprofit (ma aflu intr-un oras mic, iar acel ONG nu dispune de f multe fonduri pt a p[lati asigurarile. Acest compromis a fost necesar pentru a-mi putea creste copilul. Insa din momentul in care ma mut in Bucuresti situatia se va schimba deoarece deja am 2 oferte de locuri de munca la fosti angajatori.
Tatal lui este cetatean camerunez dar in prezent lucreaza in Elvetia (cu un salariu f mic - spune el). La momentul nasterii copilului el inca era student acolo. Studiile le-a finalizat acum 2 ani. Locuieste cu chirie intr-o garsoniera. El nici in prezent nu contribuie financiar la cresterea copilului... se plange ca sta foarte prost dpdv financiar si - desi ii e rusine (cuvintele lui) - nu poate face nimic... (in schimb poate merge sa viziteze ale tari in cursul acestui an...)
In aceste conditii, as vrea sa stiu - daca va merge in instanta sa ceara custodia copilului, cat de mare este riscul ca eu sa il pierd?
Am facut si voi face tot ceea ce pot pt a-i oferi copilului meu o viata normala si o educatie buna... pana acum am reusit destul de bine, sacrificand tot ceea ce inseamna EU - ori de cate ori este necesar.
Am actele de la notariat in mana, azi imi planificasem sa merg la primarie... dar imi este teama. Va rog, ajutati-ma cu un sfat obiectiv!
Cel mai recent răspuns:
gabriella07 , utilizator
18:08, 23 Martie 2010