buna seara,acum ceva timp mam despartit de prietena mea cu care am o fetita de 6luni si pe care o iubesc nespus de mult..eu am 26ani si ea 35ani...ea a vrut de la mine decat sa faca un copil pt ca avea o varsta,fara ca eu sa stiu ce intentii are....acum nu vrea sa ma lase sa vad fata si nici la tel nu imi mai raspunde...ea nu are nici un venit,decat un apartament inchiriat dar fara contrac sau ceva legal.eu am un loc de munca stabil si locuiesc cu parintii la bloc si fetita sta la ea cu parintii ei intro comuna.
buna seara
regula custodie comuna ,exceptia custodie numai la un parinte trebuie dovedit rele tratamente ,alcool ,drog ,asa ca cel mai bine consultati un avocat si obtineti incredintarea copilului sau mai rapid prin ord pres legaturi personale cu minora
Nu se va incredinta minota tatalui la o varsta atat de mica .Poti solicita instantei stabilirea domiciliului minorei(la mama ) custodia comuna si stabilirea unui program de vizitare a copilului .
Potrivit legislatiei actuale custodia copilului se exercita in comun , de ambii parinti.Ambii parinti au drepturi si obligatii egale.Ceea ce face diferenta este domiciliul copilului.Asadar, ati putea solicita ca micuta sa aiba domiciliul la dvs., desi, fiind asa micuta , nu stiu daca ar trebui despartita de mama ei acum .Puteti sa mai asteptati sau puteti sa sa faceti acum demersul, dvs decideti.Investiti instanta de judecata cu o cerere in acest sens, pentru a obtine si dreptul de vizita.
multumesc mult pt rapunsuri..stiu ca este o varsta frageda pt micuta,dar as putea sa mai astept pana incepe sa mearga singura....insa as avea sanse sa castig custodia si bineinteles ca am sa o las sa o viziteze...nu vreau pensie alimentara,nu am astfel de pretentii..vreau doar ca fetita sa stea la mine...am uitat sa precizez ca am recunoscut copilul,sunt trecut ca tata pe certificatul de nastere.
Divorț
floringamanus
Vreau sa divorțez.sunt căsătorit cu o femeie care a avut un copil din alta căsătorie și noi acum avem împreună o fetiță și o garsoniera luată prin ... (vezi toată discuția)