avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot obtine custodia fetitei mele?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot obtine custodia fetitei mele?

buna seara,acum ceva timp mam despartit de prietena mea cu care am o fetita de 6luni si pe care o iubesc nespus de mult..eu am 26ani si ea 35ani...ea a vrut de la mine decat sa faca un copil pt ca avea o varsta,fara ca eu sa stiu ce intentii are....acum nu vrea sa ma lase sa vad fata si nici la tel nu imi mai raspunde...ea nu are nici un venit,decat un apartament inchiriat dar fara contrac sau ceva legal.eu am un loc de munca stabil si locuiesc cu parintii la bloc si fetita sta la ea cu parintii ei intro comuna.
Cel mai recent răspuns: Ecaterinaa , utilizator 01:23, 13 Februarie 2012
"Parerea mea e ca nu e corect sau macar legal ca sa spunem ca un om nu are sanse sa obtina custodia asta sau locuinta minorului stabilita la el pe motive de... varsta si sex. E discriminare toata ziua (si noaptea) si parca promisesem sa respectam legea si nu sa incurajam astfel de gandiri... neortodoxe."

Ceea ce nu ati inteles dumneavoastra este ca, legea este formulata in parte conform legilor naturii (legilor biologice), legilor ortodoxe daca vreti. Si tradus, asta inseamna, ca este recomandabil ca un copil mic sa nu fie despartit de mama.

"Pai... de ce anume sa nu isi dea copilul unuia mai colorat?
Sa amintesc faptul ca unii mai colorati de pe la noi din tara, tiganii, au un instinct maternal (sigur, partea lor feminina) mult mai bun decat alte etnii. Nasterea si primii ani de viata sunt, pentru un copil, mai legati afectiv de mama-tiganca decat de alta mama-romanca."

In postarile mele, argumentam cat se poate de ortodox, dar in stil propriu (ca si dumneavoastra de altfel), de ce cred eu, ca in cazul discutat mai sus, schimbarea domiciliului minorei este o dorinta si nu o necesitate.

Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
:oops:
Si ca sa terminam cu discutiile astea stupide, Martoze si Martoze2, Va atentionez oficial acum sa incetati cu duscriminarile ca cele de mai sus. Va voi raporta mesajele, sunt inutile, instiga la violenta si nu aduc niciun plus de valoare discutiei. Daca alt moderator considera ca trebuie sterse, poate ca va fi mai bine.

Despre ce discriminare vorbim, stimata doamna avocat? Unde, cand, cum, pe cine am instigat?
Va rog sa-mi iertati pacatele pe care fara voie le-am comis cu fapta, scrisul, cuvantul sau gandul..
Ecaterinaa a scris:

Ce este aberant ? Mai exact, ce nu intelegeti ? Eu una nu vad in acest caz, motive serioase de a muta domiciliul copilului. Dumneavoastra "catacata..." cum concepeti ? Sa-si tina mama pruncul la piept , atata timp cat este indispensabila, iar apoi din motive de egalitate sa schimbe domiciliul copilului ? Cat priveste copilul, pentru el, ar fi extrem de traumatizant, dar la asta nu v-ati gandit.

Este aberant faptul ca numiti o mama ''vaca comunala''. Eu nu inteleg de ce discriminati acest parinte pentru faptul ca este tata ,..In loc sa il sfatuiti cum este mai bine sa procedeze in situatia dumnealui,,dv lati spulberat cu tot felul de aluzii si aberatii marca - Ecaterinaa-..Cine sunteti dv -Ecaterinaa- sa judecati cum este mai bine pt acest minor si parintii lui? Parerea mea este ca ar trebui sa va revizuiti afirmatiile aberante cat si discriminarea directa la adresa parintilor (tatilor)!!! Eu am relatat clar faptul ca minorul are o varsta frageda si mama este indispensabila,,fiind hranit de catre mama,,eu am folosit termenul ''alaptat'' de mama,, ei bine eu sunt mai de la tara si nu cunosc alti termeni ,poate asta va ajuta sa va simtiti mai bine -Ecaterinaa-,,
Stimate utilizator "catacata2011",

Eu nu am numit mama din cazul de fata in nici un fel.
Insa, faptul ca pe de o parte, un tata (in cazul de fata), considera ca minorul NU este bine ingrijit la mama, ca nu ar avea conditii etc..., dar pe de alta parte, poate sa "astepte" atata timp cat copilul inca mai este alaptat si chiar si pana ce umbla, inainte de a cere schimbarea domiciliului copilului la dansul, ma face sa cred, ca in acest caz, mama este privita strict biologic (pe romaneste " vaca comunala"). Privita nu de catre mine, ci de catre parintele din acest caz.

Nu vorbiti la modul general, ci va rog sa numiti exact, ce anume din postarea mea vi se pare discriminatoriu (citati). Repet, conform parerii mele, nu vad nici un motiv obiectiv in acest caz pentru a schimba domiciliul copilului, decat pentru ca, asa vrea tatal. Si, nu vad nici o sansa de reusita in instanta in acest sens (in mod cinstit), decat eventual o autoritate parinteasca comuna si program de vizita.

Daca nu va plac postarile mele, nu le cititi. La fel ca si dumneavoastra, am dreptul de a-mi exprima liber o parere (de dreapta sau de stanga).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, ordonanta presedentiala pentru custodia minorei molanca86 molanca86 Buna dimineata! ... Sunt in proces de divort. Avocata mea a introdus o ordonanta presedentiala pe care am castigat-o in 25 Octombrie 2011 insa sotul a facut ... (vezi toată discuția)
Copii din concubinaj Leeavalentina Leeavalentina Bună ziua. Am și eu o întrebare. Eu am o fetiță de 5 luni în concubinaj Fetița este declarata de tata. Din cauza anumitor dispute vrem sa ne ... (vezi toată discuția)
Divorț floringamanus floringamanus Vreau sa divorțez.sunt căsătorit cu o femeie care a avut un copil din alta căsătorie și noi acum avem împreună o fetiță și o garsoniera luată prin ... (vezi toată discuția)