avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot obtine custodia fetitei mele?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot obtine custodia fetitei mele?

buna seara,acum ceva timp mam despartit de prietena mea cu care am o fetita de 6luni si pe care o iubesc nespus de mult..eu am 26ani si ea 35ani...ea a vrut de la mine decat sa faca un copil pt ca avea o varsta,fara ca eu sa stiu ce intentii are....acum nu vrea sa ma lase sa vad fata si nici la tel nu imi mai raspunde...ea nu are nici un venit,decat un apartament inchiriat dar fara contrac sau ceva legal.eu am un loc de munca stabil si locuiesc cu parintii la bloc si fetita sta la ea cu parintii ei intro comuna.
Cel mai recent răspuns: Ecaterinaa , utilizator 01:23, 13 Februarie 2012
pot sa obtin domiciliul stabil al fetitei la mine?sau cum?conditii am mai bune ca la ei pt ca ea sta la tara si nu are decat o baie cu boiler,eu stau la oras.
Parerea mea e ca nu e corect sau macar legal ca sa spunem ca un om nu are sanse sa obtina custodia asta sau locuinta minorului stabilita la el pe motive de... varsta si sex. E discriminare toata ziua (si noaptea) si parca promisesem sa respectam legea si nu sa incurajam astfel de gandiri... neortodoxe.

Eu cred ca depinde de situatia concreta: ati vb cu mama? Ati notificat-o? Ati incercat sa ii explicati situatia? Va avea nevoie de dv. sa o inscrie la gradinita, scoala si nu cred ca e bine sa inceapa asa relatia.
In plus, daca nu are venituri si nici un loc unde sa stea cu copilul, legal, sansele ii scad. Eu nu as astepta, timpul curge in defavoarea dv. si in favoarea ei. Repet: depinde de foarte multe lucruri, insa daca vreti macar sa vedeti copilul mergeti in instanta repejor. Pana la 15 luni, zicea o judecatoare deunazi in sedinta, copiii memoreaza deja figurile familiare si se ataseaza emotional de ele. Asa ca nu aveti timp de pierdut.
AM UITAT SA PRECIZEZ CA ARE UN VENIT DE 800LEI(INDEMNIZATIA)...stiu ca are nevoie de mine la gradinita si multe alte lucruri,dar eu vreau ce e mai bine pt fetita pt ca ea nu s-a gandit decat la faptu ca are o varsta prea mare si nu are nici un copil si a vrut sa faca unu indiferent de tata si ce pretentii ar avea acesta.ma simt folosit si mie f greu fara fata.
davioforce a scris:

AM UITAT SA PRECIZEZ CA ARE UN VENIT DE 800LEI(INDEMNIZATIA)...

davioforce a scris:

ea nu are nici un venit,decat un apartament inchiriat dar fara contrac sau ceva legal.eu am un loc de munca stabil si locuiesc cu parintii la bloc si fetita sta la ea cu parintii ei intro comuna.

Va hotarati? Ca alta era situatia anterioara...
Nu conteaza ce stiti dv. ca va avea ea nevoie, conteaza daca si in ce masura intelege ea lucrurile astea...

1. Faptul ca locuieste la tara, cu parintii ei, nu este un dezavantaj, din contra.
Copilul este crescut intr-un mediu familial, aer nepoluat, mancare ecologica, are curte unde sa se joace, se familiarizeaza cu animalele, si, pe langa mama, care-i dedica tot timpul-si asta conteaza enorm- mai beneficiaza de iubirea bunicilor, care, banuiesc, sunt gospodari si-si petrec mult timp in gospodarie
Nu mi se pare mai confortabil un apartament la bloc, in oras, tot impreuna cu parintii....
2. Daca are indemnizatia de crestere a copilului, inseamna ca doamna a lucrat, deci a avut loc de munca si va avea, in continuare, dupa ce fetita implineste 2 ani.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Divort, ordonanta presedentiala pentru custodia minorei molanca86 molanca86 Buna dimineata! ... Sunt in proces de divort. Avocata mea a introdus o ordonanta presedentiala pe care am castigat-o in 25 Octombrie 2011 insa sotul a facut ... (vezi toată discuția)
Copii din concubinaj Leeavalentina Leeavalentina Bună ziua. Am și eu o întrebare. Eu am o fetiță de 5 luni în concubinaj Fetița este declarata de tata. Din cauza anumitor dispute vrem sa ne ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)