avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare pv depasire viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare pv depasire viteza

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Am fost amendat pentru depasirea limitei de viteza in localitate cu 86 km/h. Nu am semnat procesul verbal, iar astazi l-am primit.

Echipajul de politie a facut instant-on cu un radar model vechi, Python. Au dat drumu la radar imediat ce m-au vazut. Nu stiu exact cat de mult conteaza ca eram singur pe drum, iar in poze nu apar alte masini inaintea mea. Stiu ca in instanta se cer ca probe planse foto cu cateva secunde inainte, conteaza ca inaintea mea nu apareau alte masini. Daca radarul era oprit ar trebui sa apara in plansele cerute de mine, nu?

Un lucru e cert: ori au dat drumu atunci ori au indreptat tunul radar sper mine de indata ce m-au vazut. Detectorul radar a pornit dintr-o data.

Ce ma sfatuiti sa fac. Sa fac contestatie sau nu? In caz ca e nevoie pot sa va trimit pe privat si copie dupa pv.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Andrei T , utilizator 13:11, 9 Aprilie 2010
Cu Phyton 2 am patit-o si eu; l-au pornit in fata mea si l-au inchis, in instanta au refuzat sa trimita filmul. Au trimis o singura poza cu toate ca cerusem macar doua cu secunde diferite ca sa fiu convinsa ca exista un film. Mai mult, am primit amenda la un km jumate departare de radar si cu toate ca se vedea si din documente ca amenda era data de alt politai, am pierdut procesul. Au mai trimis si o foaie din manualul de utilizare al aparatului si se vedea ca autotestarea n-a fost dusa la final. Te zbati degeaba!! Justitia e oarba in cazul asta, mai ales daca e prin arges (no ofence)...
Aparatul radar, conform normelor metrologice, are o funcţie de autotestare care se face automat la fiecare pornire a aparatului. Cât timp în partea stângă jos a fotografiei apare litera „T” aparatul radar nu şi-a terminat autotestarea şi conform normelor măsurătorile nu pot reprezenta probe pentru aplicarea legislaţiei rutiere.
De asemenea, tot conform normelor metrologice, poliţiştii nu au voie să folosească aparatul radar scos de pe suport deoarece nu se respectă unghiul de incidenţă şi nici nu au voie sa folosească un paravan pe care să-l ridice la apropierea autovehiculului.
Acestea sunt valabile pentru toate radarele vechi
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2010
Andrei T, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanse de a castiga o contestatie clncsm clncsm Buna ziua. As avea nevoie de un sfat, nemaiavand de-a face pana in prezent cu nici un fel de proces. Am fost surprins de o camera radar fixa, depasind viteza ... (vezi toată discuția)
Metode de atac al proceselor verbale raiderstorm raiderstorm Am gasit cateva metode de atac al p.v-urilor dar nu stiu sigur care sunt adevarate si care sunt false si dc se poate indica, mentionata si sursa care afirma ... (vezi toată discuția)
Radar ONU EMIL ONU EMIL Daca ma opreste poilitia rutiera pe motiv ca am circulat prin localitate cu 90 km/h si solicit sa vad imaginea cu masina si viteza inregistrata de ap. radar ... (vezi toată discuția)