avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caini criminali
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caini criminali

Ma adresez dumneavoastra in speranta ca ma puteti ajuta.Tatal meu care locuia undeva in Tulcea ,la sat,incheiase o intelegere verbala cu un vecin,cetatean italian,sa aiba grija de cainii acestuia,4 la nr.,2 labradori si 2 caini lup.Tatal meu trebuia sa le dea de mancare iar pe timp de zi sa lase liberi in curte labradorii ,iar noapte cainii lupi.Respecta aceasta intelegere de aproape 6 luni,timp in care a fost platit cu o suma de bani.In urma cu o saptamana in timp ce a dat drumul cainilor lupi,in curtea italianului,cainii s-au repezit asupra tatalui meu devorandu-i gambele membrelor inferioare .si provocandu-i decesul.Cum il pot actiona in judecata si daca politia s-a autosesizat mai trebuie depusa o plangere,daca da unde?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
ContSters137229, utilizator
ne pare rau pentru cele intamplate, dar se pare ca nu intotdeauna animalul este cel mai bun prieten al omului. Inainte de-al chema in judecata pe italian, chestiunea trebuie cunoscuta in detaliu, sub toate aspectele ei, deci ar fi bine sa consultati un avocat si cred ca se poate obtine ceea ce doriti, dar nestiind detaliile nu ne putem pronunta exact si corect.
Temeiul legal al unei actiuni este art. 1001 din Codul civil. conform caruia "Proprietarul unui animal, sau acela care se serveste de dansul, in cursul serviciului, este responsabil de prejudiciul cauzat de animal sau ca animalul se afla sub paza sa , sau ca a scapat"
Proprietarul cainilor se afla de fata ?
Inainte de a demara demersuri ,anlizati responsabil motivul care a determinat starea agresiva ,de vreme ce afirmati ca tatal dvs se ocupa de 6 luni
A intervenit un factor care a declansat starea agresiva
Trebuie studiata speta in concret si, daca se constata culpa proprietarului cainilor, acesta va easpunde.
Asta nu va impiedica insa sa depuneti la politie o plangere penala impotriva proprietarului. ;)
Cand s-au petrecut faptele ?
Ati sesizat organele de politie,Parchet ?
In caz afirmativ ,ce au intreprins pana in prezent ?

Alte discuții în legătură

Cainele vecinului intra in curtea mea Anastasia gar Anastasia gar buna ziua, situatie simpla, stau la casa, mediu rural, vecinul meu are un caine ce mereu intra pe proprietatea mea. Am facut singura gard din panou sudat, ... (vezi toată discuția)
Caine agresiv matza121288 matza121288 buna seara,as dori sa stiu si eu urmarile unui atac al cainelui din rasa rottweiler,atac pe domeniul public,caine iesit din curte,fara urmari grave(o ... (vezi toată discuția)
Avem o lege care pedepseste proprietarul unui caine care musca pe cineva? ciprianstan12 ciprianstan12 Intr-o zi mergeam pe strada,am trecut pe langa un ''domn'' care avea doi catei de talie mica pe care ii tinea in lesa,in momentul in care am ... (vezi toată discuția)