avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... actiune impotriva unei sucursale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

actiune impotriva unei sucursale

A trebuit sa promovez o actiune in pretentii impotriva unei sucursale. Societatea mama are sediul la Istambul. Sucursala are totusi numit legal un director general cu puteri depline de reprezentare, inregistrat la registrul comertului. Sunt sigura ca parata va invoca exceptia lipsei calitatii procesuale pasive.
Intrebare / credeti ca as putea solicita instantei ca parata sa depuna copie dupa actul constitutiv al societatii mama pt a vedea daca exista un mandat special pentru sucursale de reprezentare in instanta??? Sau ce alta proba sa incerc sa mai solicit sau sa incerc sa obtin eu pentru a ma putea judeca totusi pe fond?? Mentionez ca nu este vorba de o banca sau o firma de asigurare.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:35, 24 Martie 2010
O solicitare: respectati regulamentul de postare al site-ului si nu mai postati acelasi mesaj de mai multe ori pe topicuri diferite!
Multumesc!
de ce nu chemati si societatea-mama in instanta?
Sucursala nu are personalitate juridica, dar poate sta in instanta daca se face dovada c-a avut mandat din partea societatii-mama pentru incheierea anumitor acte juridice.
Incercati sa scoateti copii certificate de la Registrul Comertului.
Este important de stiut daca sucursala mai desfasoara activitati in Romania.
sucursala desfasoara activitate in bucuresti. iar la registrul comertului am gasit numai o hotarare a consiliului de administratie a sucursalei prin care este numit X director general cu puteri depline de reprezentare a sucursalei respective, cu acordul societatii mama.
e ok.
Vezi art. 41 al.2 C proc civ
sucursala poate sta in judecata ca si parat...
cu o instanta mai putin vigilenta sta si ca reclamant :)))

Alte discuții în legătură

Vreau sa dau in judecata o sucursala alina_vi alina_vi A trebuit sa promovez o actiune in pretentii impotriva unei sucursale. Societatea mama are sediul la Istambul. Sucursala are totusi numit legal un director ... (vezi toată discuția)
Sa - delegare responsabilitati c.admin - directori / emitere decizii andx andx Intr-un SA, Consiliul de Administatie poate delega unui director de sucursala responsabilitatea emiterii unei Decizii de sanctionare disciplinara a unui ... (vezi toată discuția)
Lipsa capacitatii procesuale active sucursala Monica Baiceanu Monica Baiceanu Reprezint o sucursala in instanta in cadrul unei somatii de plata, in calitate de creditori. Debitoarea a invocat lipsa capacitatii procesuale active cf. art ... (vezi toată discuția)