avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... adeverinte pentru "pensionari"
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

adeverinte pentru "pensionari"

pot elibera adeverinte de sporuri sau de grupa doar cu semnatura directorului general fara semnatura celui care a intocmit adeverinta? daca nu am personal angajat pentru postul de resurse umane, pot elibera adeverinte? cine ar mai putea semna la "intocmit"? contabila are voie sa intocmeasca adeverinte? sau responsabilul SSM care este angajat cu doua ore/zi are voie sa semneze? daca nici unul dintre cei 2 nu au voie atunci ce pot sa fac? trebuie sa angajez "arhivar"? nu se poate sa predam arhiva cu statele de plata undeva anume? astep raspuns! va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valentin Mester , utilizator 22:07, 26 Martie 2010
adeverinta poate fi semnata si de contabil/dir.ec si de director sau numai de director
pana acum nu am avut probleme de genul asta, adica sa nu fie luata in calcul vreo adeverinta eliberata de societate doar pt ca a fost semnata doar de director.
eventual puteti merge la ITM sa va puna si ei o viza.
daca o semneaza doar directorul atunci cine raspunde de corectitudinea datelor scrise in adeverinta? cand vine vreun control il trage la raspundere doar pe director? nu si pe cel care intocmeste adeverinta?(cel care cauta in statele de plata)
ce trebuie firma sa faca pentru a predea undeva aceasta arhiva?
1. Daca o semneaza numai directorul, el va sti cine a intocmit adeverinta si s-ar putea sa raspunda amandoi. Dar de ce puneti asa problema? Nu e mai bine ca parsoana in cauza sa fie atenta si sa completeze cu raspundere adeverinta? Ca doar este in joc vechimea si pensia unui om!
2.Arhiva nu se preda asa cum si unde vrea cineva. Cititi Legea arhivelor nationale (Legea nr.16/02.04.1996)
tudorvaleriu a scris:

1. Daca o semneaza numai directorul, el va sti cine a intocmit adeverinta si s-ar putea sa raspunda amandoi. Dar de ce puneti asa problema? Nu e mai bine ca parsoana in cauza sa fie atenta si sa completeze cu raspundere adeverinta? Ca doar este in joc vechimea si pensia unui om!
2.Arhiva nu se preda asa cum si unde vrea cineva. Cititi Legea arhivelor nationale (Legea nr.16/02.04.1996)

daca nu am personal angajat pentru postul de resurse umane, pot elibera adeverinte? cine ar mai putea semna la "intocmit"? contabila are voie sa intocmeasca adeverinte? sau responsabilul SSM care este angajat cu doua ore/zi are voie sa semneze? daca nici unul dintre cei 2 nu au voie atunci ce pot sa fac?
1. Adeverinta poate fi intocmita de orice persoana desemnata de conducerea unitatii. Poate fi si contabilul si responsabilul SSM.
2. Bineinteles ca va fi vorba de o persoana care are habar ce trebuie sa faca si unde sa caute. In aceasta situatie contabilul este potrivit, stie unde sa caute si stie sa citeasca un stat de plata.
3. Nu este exclus nici responsabilul SSM care cunoaste, la randul lui, problemele legate de grupe de munca. Nu conteaza cate ore lucreaza pe zi, daca este salariatul unitatii.

Alte discuții în legătură

Adeverintele de venit net uta72 uta72 sunt responsabil cu intocmirea statelor de plata ( ocup functia de secretar scoala) , as dori sa stiu cine trebuie sa intocmeasca adeverintele de venit ( ex. ... (vezi toată discuția)
Referitor obligații arhivar Adi Adi Adi Adi Buna ziua, as dori si eu o informatie de la dumneavoatra . Sunt referent cu atributii de arhivar in cadrul unei institutii, fara a avea vreun curs in acest ... (vezi toată discuția)
Semnarea declaratiilor ioana b ioana b daca sunt angajata ca si contabil pot sa semnez toate declaratiile? (vezi toată discuția)