avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Nr Registrul Comertului
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Nr Registrul Comertului

As vrea si eu sa stiu daca pentru a emite facturi in calitate de PFA (traduceri) este nevoie sa fiu inregistrata si la Registrul Comertului sau este de ajuns inregistrarea la Finante Publice.

Va multumesc si imi cer scuze daca reiau o tema mai veche.
Cel mai recent răspuns: adina_elena , utilizator 19:12, 24 Martie 2010
Eu nu m-am constituit PFA si nu m-am inscris la Registrul Comertului si nu este nici o problema. Mai am si alti prieteni traducatori autorizati care au procedat la fel. M-am inregistrat doar la Administratia Financiara, am primit CIF si asta este.
Nu cred ca este obligatorie inscrierea la Registrul Comertului iar procedura mi se pare mult prea stufoasa.
Am mai discutat despre asta in sectiunea "Traduceri" a forumului. Daca gasesc linkul, ti-l dau.
Multumesc frumos. Tocmai am primit si eu CIF-ul, dar ma gandeam ca nu este de ajuns pentru a emite facturi.
Ba da, este suficient.

Spor la treaba atunci!

P.S. Discutia pe care o mentionam (in ideea ca poate mai cauta si alte persoane informatii despre acest subiect :) ) poate fi gasita aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc inca o data.
Ramane o singura nelamurire. Cand m-am inregistrat la Adm Financiara am specificat ca vreau sa obtin statut de PFA. Desi am urmat doar procedura recomandata si de tine in discutiile precedente (declaratiile 220, 070, etc. in urma careia am obtinut un CIF) mi s-a spus ca acesta este demersul pentru PFA... .
Intrebarea ar fi sunt sau nu PFA ? Nu de alta, dar firma pentru care vreau sa lucrez cere sa fiu PFA.
Da, sunteti PFA. Procedura de autorizare si inregistrare la ORC nu este obligatorie pentru profesiile liberale.

Alte discuții în legătură

Pfa - profesie liberalã traducãtor autorizat sonia1978 sonia1978 Buna ziua! M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a deveni traducator autorizat PFA. Am primit autorizatia de la Ministerul Justitiei. Stiu ... (vezi toată discuția)
Pfa cursuri, meditatii. autorizatie traducator mj. CGL CGL Buna ziua, As dori sa stiu care e calea de urmat pentru urmatoarea situatie: - am autorizatie de la Min. Justitiei ca traducator autorizat -doresc sa ... (vezi toată discuția)
Functionarea ca traducator dupa obtinerea autorizatiei de la ministerul justitiei Laura Ciobeica Laura Ciobeica Buna ziua, Ma numesc Daniela Ciobeica si am obtinut de curand autorizatia de traducator si interpret de la Ministerul Justitiei. As dori sa ma ... (vezi toată discuția)